Nem versenyez együtt Kozák Danuta és Csipes Tamara

2024. június 2. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

Nem versenyez együtt kajak kettesben Kozák Danuta és Csipes Tamara a jövő heti szegedi válogatóversenyen – írta az MTI.

A két olimpiai bajnok kajakos május elején még egy hajóban evezett a szolnoki versenyen 500 méteren, amit nagy fölénnyel meg is nyertek. Szegeden viszont már külön indulnak, Csipes Tamara Gazsó Alida Dórával nevezett a párosra, míg Kozák Danuta csak egyesben fog hajóba ülni.

A különindulás hátterében az állhat, hogy Kozák május végén súlyos vádakat fogalmazott meg a válogatott négyes felkészítéséért felelős Csipes Ferenccel, Csipes Tamara édesapjával szemben.

A hatszoros olimpiai bajnok Kozák verbális molesztálással vádolta meg a kajakedzőt, Facebook-oldalán azt írta, Csipes „erősen befolyásolt állapotban”, masszázs közben, amikor ő „gyakorlatilag meztelen” volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák kiemelte, a szakember „három hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát (Csipes Tamarát) is.” Ezután Csipes Ferenccel szemben fegyelmi eljárást indítottak, és ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenységét.

Öt nappal később a tréner nevében klubja, a Budapesti Honvéd SE levélben bocsánatot kért, amit Kozák Danuta elfogadott, így a szövetség megszüntette a tréner tevékenységének felfüggesztését.

A Kozák–Csipes-ügyről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!