BL-győztes a Real Madrid

2024. június 1. – 20:49

frissítve

BL-győztes a Real Madrid
Fotó: Carl Recine / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Dortmund az első félidőben egyértelműen sokkal jobban játszott, több nagy helyzete is hajszál híján maradt ki, és okkal érezhette azt, hogy van keresnivalója ebben a döntőben. A Real még a második játékrész első felében sem tűnt túlságosan veszélyesnek, de szép lassan megérkeztek a meccsbe, Kroos halálos pontrúgásaira pedig nem volt ellenszerük.

Kobel a szabadrúgásokat fogta, egy szöglet után viszont esélye sem volt Carvajal fejesénél, a Real pedig meg is érezte a vérszagot. Végül pedig jött Maats, aki eladta a labdát, így a Real végül ránézésre megint simán nyert meg egy olyan meccset, amelynek nagyobb részében igazából rosszabbul játszott az ellenfelénél.

A Dortmund sokáig nemcsak partiban volt, hanem még esélyesebbnek is érződött, a végére azonban a Real két gólt is lőtt, és megnyerte a döntőt.

Vége a mérkőzésnek
Borussia Dortmund Borussia Dortmund 0 - 2 Real Madrid Real Madrid
Csere
Lucas Vinícius Júnior
Real Madrid Real Madrid

Miközben Éder Militão a partvonalon méltatlankodott, hogy miért nem állhat be, letelt a rendes játékidő, a hátralévő idő pedig inkább érződik formaságnak. Courtois is annyit húzta az időt, amennyit nem szégyellte, és a többi Real-játékoson is érződik, hogy már csak a végét várják. Ancelotti pedig természetesen még Lucas Vázquezt is beküldi, hogy teljen az idő.

Csere
E. Militao Rodrygo
Real Madrid Real Madrid

Elkezdhetett volna visszakapaszkodni a meccsbe a Dortmund, de a németek csatára egyértelműen lesen volt. A partjelző egyből be is intette, a bíró kicsit többet várt a síppal, de a lényeg, hogy a gól így érvénytelen lett.

Csere
J. Bynoe-Gittens J. Sancho
Borussia Dortmund Borussia Dortmund
Érvénytelen gól (les)
Borussia Dortmund N. Füllkrug
Csere
L. Modric T. Kroos
Joselu J. Bellingham
Real Madrid Real Madrid

Hatalmasat hibázott a dortmundi Maatsen, úgy adta el a labdát hátul, hogy nem is volt nyomás alatt. Bellingham pedig köszönte szépen, továbbtette a másik oldalon érkező Viníciusnak, aki nem találta el túl jól a labdát, de végül éppen így lett jó a második gólhoz.

Fotó: Hannah Mckay / Reuters
Fotó: Hannah Mckay / Reuters
GÓL!
Real Madrid Vinícius Júnior  (J. Bellingham)
Borussia Dortmund Borussia Dortmund 0 - 2 Real Madrid Real Madrid

Nyeregben van most a madridi csapat, de Kobelnek köszönhetően még mindig meccsben van a Dortmund. A Camavinga lövése után következő szögletnél is nagyot kellett amúgy védenie, ekkor Nacho fejesére ért oda.

Megint megdolgoztatta a svájci kapust a német, de megint nem tudott túljárni az eszén.

Csere
S. Haller J. Brandt
D. Malen E. Can
Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Rodrygo tartotta benn szépen a labdát, és passzolt középre a teljesen szabadon maradt angolhoz, de Schlotterbeck becsúszva még odaért, így kiment a lábáról a labda. A Real a szögletet nem tudta megint kihasználni, de a gól után érezhetően feljebb kapcsoltak, eléggé beszorították a német csapatot.

Sárga lap
Borussia Dortmund M. Hummels  (Gáncsolás)
Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Kroos szöglete után szépen vált le Schlotterbeckről és Füllkrugról is a madridi védő, és védhetetlenül fejelt Kobel kapujába. Hummels még kézzel belekapott a labdába, de mivel gól lett, nem fogják kiállítani őt.

Fotó: Sarah Meyssonnier / Reuters
Fotó: Sarah Meyssonnier / Reuters
GÓL!
Real Madrid D. Carvajal  (T. Kroos)
Borussia Dortmund Borussia Dortmund 0 - 1 Real Madrid Real Madrid

Adeyemit váltotta, utolsó dortmundi meccsén így komoly szerepet kap a német.

Csere
M. Reus K. Adeyemi
Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Előbb Rüdiger, Rodyrgo, Bellingham volt a labda útja, de lövés nem lett belőle, aztán Vinícius tette oda Bellinghamnek, aki nem fejelt bele, de így is majdnem gól lett az érkező Kobel mellett.

Előbb egy furcsa megoldással tartották benn a labdát, mikor kirúgással jöhettek volna, aztán konkrétan el is adták, de a Dortmund nem tudta ezt kihasználni. Kicsivel később viszont Füllkrug került újra helyzetbe, Courtois-nak kellett hárítani az elég erősnek tűnő fejesét.

A német játékos leütközte a lendületből érkező spanyolt, ezért utasította el hevesen a segítő kezet utána. Kicsivel később Carvajal már a dortmundi kapu előtt adhatta ki a dühét egy lövéssel, de nem találta el túl jól a labdát, és egy védő lába is bele tudott érni, így Kobel simán fogta.

Volt is némi füst a pálya fölött, de mostanra már nagyjából felszállt.

Fotó: Lee Smith / Reuters
Fotó: Lee Smith / Reuters

A megítélt szabadrúgásból Kroos tekert a kapura, Kobelnek pedig alaposan nyújtóznia kellett, hogy kiüsse a labdát. A szögletet aztán szintén Kroos végezte el, Carvajal fejese azonban nem találta el a kaput.

Fotó: Carl Recine / Reuters
Fotó: Carl Recine / Reuters

Sanchót futtatták meg a jobb szélen, a beadása viszont madridi játékosról ment ki. A szögletből viszont nem lett semmi, így indulhatott a Real, és kapott is egy szabadrúgást, miután Hummels felrúgta Vinícius Júniort.

A Real kezdte meg, alighanem annak tudatában, hogy sokkal jobb játék kell tőlük, ha nyerni akarnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!