„Pénzéhes kurva” – üzente látványosan a Fradi szurkolóinak egy része a távozó edzőnek

2024. május 20. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

Vezetésével a Fradi bajnoki címet nyert és továbbjutott a Konferencia-ligában a csoportkörből, de a futballcsapat szurkolóinak egy része a vasárnap esti, Újpest elleni meccsen egy magasba tartott molinóval és skandálással is elmondta a véleményét arról, hogy csütörtökön kiderült, a szerb Dejan Stanković edző a Szpartak Moszkvához igazol. „Stankovic! Pénzéhes kurva!” – volt olvasható a molinón, és ez vehető ki az Mfor cikkébe ágyazott videón hallható skandálásból is.

A bajnok Ferencváros hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Újpestet az NB I. 2023/24-es idényének utolsó mérkőzésén vasárnap este. A Fradi így 74 ponttal végzett az OTP Bank Liga élén. A zsinórban hatodszor bajnok Ferencváros kispadján győzelemmel mutatkozott be Leandro de Almeida, aki Stankovićot váltotta az utolsó fordulós meccsre.

Kubatov Gábor klubelnök korábban azt mondta, hogy Stanković szerződésében van kivásárlási záradék. Ezt aktiválhatta a Szpartak Moszkva. A Fradi a közleményében azt írta, hogy a szerb edzővel távozik a vele érkezett külföldi stáb is, a klubot nem érte váratlanul a döntés. „A szerb szakembernek sok sikert kívánunk további pályafutásához!” – írták.

Egyes értesülések szerint a Szpartak 200 ezer eurót (kb. 77,1 millió forintot) fizethetett az edzőért, a Sportál szerint viszont az FTC ennél is többet, 100-150 millió forint körüli összeget kaphatott összességében, mert Stanković stábtagjai után is járt pénz.

A 45 éves edző tavaly szeptemberben vette át a Fradi irányítását a Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után megbízott Máté Csabától. Vezetésével a Fradi bajnoki címet nyert, továbbjutott a Konferencia-ligában a csoportköréből, a későbbi döntős Olimpiakosz ellen estek ki. Stanković korábban a Crvena zvezdánál és az olasz Sampdoriánál dolgozott edzőként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!