Öt góllal kapott ki a Fradi női kézicsapata Dániában, nem jutott a BL négyes döntőjébe

2024. május 5. – 17:47

Öt góllal kapott ki a Fradi női kézicsapata Dániában, nem jutott a BL négyes döntőjébe
Reistad idén ott lehet a Final Fourban, Klujber nem – Fotó: MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi negyeddöntőjében a Ferencváros volt érdekelt. A magyar bajnokcsapat hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Esbjerg ellen (25–26), így idegenben bravúrra volt szüksége.

Az első félidőben a Fradi kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott, a dánok ugyanakkor minden pozícióból gólerősen játszottak, és megérdemelten vezettek 17–10-re. A fordulás után Klujber vezérletével a magyarok felzárkóztak, 24–22-re is feljöttek, és valamennyire nyílttá tették a párharc sorsát, az egygólos különbségért is támadhattak. A meccs ezen szakaszában sokat hibázott az Esbjerg, majdnem kilenc percig nem lőtt gólt.

A hajrára azonban kifulladt a Ferencváros, és az utolsó tíz percet 5–2-re elveszítette, így a meccset is, 29-24 lett a dánoknak. Az Esbjerg ebben a szezonban negyedszer is megverte a Fradit. A dán csapat mellett a címvédőt búcsúztató Győr, a francia Metz és a német Bietigheim lesz ott a június első hétvégéjén rendezendő négyes döntőben a budapesti MVM Dome-ban.

A Fradi kínos vereségekkel kezdte a szezont – Martin Albertsen edzőt ennek hatására a segítője, Allan Heine váltotta –, ahhoz képest nagy eredmény, hogy egyáltalán a nyolc közé bejutottak.

Team Esbjerg (dán) – FTC-Rail Cargo Hungaria 29–24 (17–10)
Továbbjutott: az Esbjerg kettős győzelemmel, 55–49-es összesítéssel.
lövések/gólok: 44/29, illetve 49/24

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!