A marrákesi futam után továbbra is Michelisz Norbert vezet összetettben a TCR World Touron

2024. május 4. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton harmadik helyről rajtolva harmadikként ért célba a 39 éves címvédő Michelisz Norbert a túraautósok elitkategóriája, a TCR World Tour idei szezonjának második állomásán Marrákesben. A késő délutáni második versenyen tizenegyedik lett, továbbra is vezet az összetettben.

Michelisz az első versenyen harmadik helyről, a második, részben fordított rajtrácsos körön pedig a nyolcadikról indulhatott. Az első futam viszonylag eseménytelen volt, legalábbis ami az élmezőnyt illeti, az első három helyen a rajttól a célig nem történt változás, Michelisz így dobogóra állhatott.

A második verseny rajtjánál a mezőny hátsó részében kisebb-nagyobb lökdösődés alakult ki, ennek egyik vesztese épp a magyar címvédő volt, aki később a megsérült versenyautóval előrébb már nem tudott jönni. A TCR World Tour következő versenyhétvégéjét június 6-8. között rendezik az Egyesült Államokban.

Michelisz az áprilisi szezonnyitón, a Róma melletti Vallelungában tartott versenyen az első körben az első, a második körben a hetedik helyen ért célba. A TCR World Tour állása szerint négy futam után jelenleg Michelisz vezet 97 ponttal, utána az uruguayi Santiago Urrutia követi őt 86 ponttal. Michelisz 2019-ben a túraautó-világkupában szerzett bajnoki címet.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!