Luke Littler újabb kilencnyilassal jelentkezett, Belgiumban is tornát nyert

2024. március 11. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is megállíthatatlannak tűnik a darts tavaly berobbant ifjú titánja, Luke Littler, aki a januári, bahreini tornagyőzelme után a PDC európai versenysorozatán is győzelemmel mutatkozott be, amikor vasárnap egy kilencnyilast is dobva megnyerte a Belgian Opent – írja a BBC.

Littler nagyon szoros meccset játszott a brit Rob Cross-szal, akit végül 8-7-re győzött le. A fiatal játékos a kilencnyilasát 5-5-nél dobta meg, de hiába szerzett így vezetést, Cross a következő két leget megnyerte, így Littler innentől nem hibázhatott. Végül nem is hibázott, de a meccs után azt nyilatkozta, hogy most inkább csak örül, hogy összejött a győzelem.

Cross, aki a kilencnyilas után meg is tapsolta az ellenfelét, a meccs után elmondta, hogy több lehetőséget is elszalasztott, de imádta a közönséget a hétvégén, Littlerről pedig azt mondta, hogy fényes jövő előtt áll, és egyértelműen különleges játékos. Ezt egyébként nehéz is lenne tagadni, Littler ugyanis a belga tornán harmincszor dobta meg egy körben a maximum 180 pontot, ami rekord az európai versenysorozatban.

Littlernek az elődöntőben egyébként már közvetlenül a meccs után volt egy kis verbális összezördülése a német Ricardo Pietreczkóval, akit 7-3-ra győzött le, később pedig a közösségi médiában is üzengettek egymásnak. Pietreczko Instagramon azt írta, hogy nagyra tartja Littlert, amiért ilyen fiatalon ilyen szinten tud játszani, de reméli, hogy az arroganciája még megbosszulja magát. A fiatal játékos erre úgy reagált, hogy fogalma sincs, mit csinálhatott rosszul. Korábban itt mutattuk be a darts új csodagyerekét, akit a budapesti versenyre is megpróbálnak majd idecsábítani a szervezők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!