Kilencnyilast is dobott, és a vébé utáni első tornáját rögtön megnyerte a darts 16 éves új sztárja

2024. január 19. – 23:59

Másolás

Vágólapra másolva

A január eleji vébédöntőt végül elveszítette, de a 16 éves Luke Littler megint hatalmasat ment, a negyeddöntőben tökéletes kilencnyilast is dobott, és megnyerte a Bahrain Masterst pénteken. A döntőben ráadásul a háromszoros világbajnok Michael van Gerwent győzte le, írja a BBC.

A 17. születésnapját vasárnap ünneplő Littler a vébén robbant be, és már ott sem ijesztették meg a korábbi világbajnokok. A világranglista 164. helyéről érkező tinédzser a döntőben előnyben is volt, de aztán Luke Humphries fordítani tudott ellene.

A Sky Sportsnak nyilatkozva Littler akkor elismerte, hogy magát is meglepte, mennyire jól játszott a világbajnokságon, azonban a bahreini Masters-versenyen még emelte is a színvonalat. A pénteki negyeddöntőben Nathan Aspinall ellen az első legben megdobta a kilencnyilast. 6-3-mal ment tovább, aztán pedig a saját negyeddöntőjében Humphriest búcsúztató Gerwyn Price-t győzte le 7-3-ra az elődöntőben.

Miután pedig Michael van Gerwent is legyőzte 8-5-re, a Masters-győzelemhez egymás után három játékost vert meg a top 5-ből. „Senki sem hiszi el, de egészen tegnapig egyet sem dobtam a világbajnoki döntő óta” – mondta Littler mosolyogva az ITV4-nek, és egészen hihetetlennek nevezte az egész tornát.

Itt mutattuk be a darts új csodagyerekét, akit a budapesti versenyre is megpróbálnak majd idecsábítani a szervezők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!