Harry Kane Bundesliga-történelmet írt, a Bayern egy nyolcast rúgott a Mainznak

2024. március 9. – 20:03

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, a Bayern München kezd kikecmeregni a februári gödörből: a Bajnokok Ligája-továbbjutás után most szombaton 8-1-re verték a Mainzot a Bundesliga 25. fordulójában – írta az MTI.

A Bayern angol csatára, Harry Kane mesterhármast szerzett, így 25 meccs után 30 góllal vezeti a góllövőlistát. A hátralévő 9 bajnokin még 12 gólt kellene szereznie ahhoz, hogy megdöntse Robert Lewandowski ligarekordját. Ugyanakkor Kane már így is Bundesliga-történelmet írt: ő lett az első futballista a német élvonalban, aki az első szezonjában négyszer is triplázott.

Harry Kane, Serge Gnabry és Mathijs De Ligt a Bayern München–Mainz-meccsen 2024. március 9-én – Fotó: Michaela Stache / Reuters
Harry Kane, Serge Gnabry és Mathijs De Ligt a Bayern München–Mainz-meccsen 2024. március 9-én – Fotó: Michaela Stache / Reuters

Leon Goretzka duplázott, valamint Thomas Müller, Jamal Musiala és Serge Gnabry is betalált a Mainz ellen. A vendégek gólját Nadiem Amiri szerezte az első féldiőben. A győzelemnek köszönhetően a Bayern 57 ponttal a 2. helyen áll a bajnokságban, hét pontra megközelítették az éllovas Bayer Leverkusent, akik vasárnap a Wolfsburg ellen fognak játszani.

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán 2-0-ra nyert a sereghajtó Darmstadt ellen szombaton. A lipcsei együttes sorozatban a harmadik hazai bajnokiját nyerte 2-0-ra. A magyar válogatott kapus és a lipcsei csapatkapitányi szalagot viselő védő egyaránt végigjátszotta a találkozót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!