Thomas Tuchel távozik a szezon végén a Bayern Münchentől

2024. február 21. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Közös megegyezéssel távozik a szezon végén Thomas Tuchel vezetőedző a Bayern Münchentől, tudatta közleményében a német futballklub.

Tuchel eredetileg 2025. június 30-ig kötött szerződést a Bayernnel, de azt Jan-Christian Dreesen vezérigazgatóval egyeztetve egy évvel korábban felbontják.

„Nyílt, jó párbeszédben arra a döntésre jutottunk, hogy közös megegyezéssel a nyáron befejezzük az együttműködésünket. Célunk, hogy a 2024/25-ös szezonra új edzővel szervezzük újjá a sportszakmai irányt. Addig is a klub minden egyes tagja kifejezetten arra hivatott, hogy a Bajnokok Ligájában és a Bundesligában a lehető legtöbbet hozza ki magából” – mondta Jan-Christian Dreesen, aki szerint a BL-ben be tudnak jutni a negyeddöntőbe, azzal együtt, hogy a párharc első meccsét a Lazio nyerte idegenben 1-0-ra.

Thomas Tuchel veszi kalapját – Fotó: Ina Fassbender / AFP
Thomas Tuchel veszi kalapját – Fotó: Ina Fassbender / AFP

„Megállapodtunk, hogy az idei szezon után befejezzük az együttműködést. Addig én és az edzői csapatom természetesen továbbra is mindent megteszünk a maximális siker érdekében” – idézte a klub honlapja Tuchelt, aki az előző szezonban megnyerte a Bundesligát csapatával, igaz, akkor csak a szezon utolsó három hónapjában volt ő az edző.

Már az ősszel látszódott, hogy a Bayernnél valami nincs rendben, majd az utóbbi hetekben csúcsosodtak ki a problémák. A müncheni klub sorra elveszítette a tétmeccseit, és a bajnoki cím megszerzésére is egyre kevesebb esélye van már, nyolcpontos a hátránya a Bayer Leverkusennel szemben. Hogy feszült lehet az öltözőben a hangulat, arra a másodedző Lőw Zsolt és Joschua Kimmich összekapása is utalhatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!