Megrázta magát a Bayern München, három góllal jutott tovább a BL-ben

2024. március 5. – 22:55

Megrázta magát a Bayern München, három góllal jutott tovább a BL-ben
Harry Kane duplájával segített csapatán – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája kedd esti negyeddöntőiben a Bayern München és a Paris St. Germain is könnyedén jutott tovább. A bajorok Harry Kane góljaival nyertek hazai pályán, a franciák Kylian Mbappé villanásaival idegenben.

A Bayern München egygólos hátrányból várta a Lazio elleni visszavágót, és a győzelem már csak azért is fontos volt számukra, hogy megmentsék a klub szezonját. A Német Kupából ugyanis még az ősszel kiestek, a bajnokságban pedig tízpontos a hátrányuk a Leverkusennel szemben tíz fordulóval a vége előtt. A Bajnokok Ligája viszont velük folytatódik, mert már az első félidő hajrájában kétgólos előnyre tettek szert.

Már a meccs elején is többet volt a németeknél a labda, de Kane és Musiala lövésébe is beleértek a legfontosabb pillanatban. A 36. percben aztán Immobilét hajszál választotta el az olaszok vezető góljától, de közelről, tiszta helyzetből mellé fejelt.

Két perccel később góllal válaszoltak a hazaiak. Goretzka beívelt labdáját Müller visszafejelte, a középen felzárkózó Guerreirónak a gyengébbik, vagyis a jobb lábára érkezett, a lövése pocsékul sikerült, de tökéletes passz lett belőle, mert Kane hét méterről belecsúsztatott a labdába. Provedel kapus beleért ugyan, de kiütni már nem tudta, és a labda a gólvonal mögé vánszorgott.

Fontos, léleknyugtató volt a hazai csapatnak, hogy még az első félidő egyperces ráadásában megduplázta előnyét.

Kimmich szöglete után röviden fejelték ki a labdát az olasz védők, De Ligt kapásból, éles szögből visszalőtte, Müller négy méterre a kaputól beletette a homlokát, így a labda nem mellé, hanem a kapuba került. A bajoroknak a lehető legjobbkor jött ez a találat, mert így már a fordítás tudatában mehettek szünetre.

A 66. percben Kane lényegében lezárta a meccset. Sané megindult a jobb oldalon, befelé cselezett, és 15 méterről ballal kapura zúdította a labdát, mivel sarokra ment, Provedel vetődve ütötte ki, pechére rossz helyre, Kane-nek pedig nem volt nehéz dolga az üres kapuba passzolnia. Müllernek volt még egy kapufája, de az eredmény már nem változott.

A francia bajnok Paris St. Germain az első meccsen megnyugtató, kétgólos harcolt ki a Real Sociedaddal szemben. A visszavágó első negyedórájának végén Mbappé az ötös sarkáról alakított ki lövőhelyzetet magának, miután kétszer is becsapta a védőjét, és tökéletesen lőtte a bal kapufa mellé a labdát. A világbajnok francia csatár a második félidőben lőtt még egyet, akkor egy indítás után a rövid sarkot választotta a tizenhatoson belülről.

A baszkok az utolsó előtti percben tudtak szépíteni, Merino lőtt be közelről be egy labdát, de ez csak a szépítésre volt elegendő. A franciák 4–1-es összesítéssel rendezték le a párharcot, és készülhetnek a negyeddöntőre.

  • Bayern München–Lazio 3–0, összesítésben 3–1
  • Real Sociedad–PSG 1–2, összesítésben 1–4
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!