LeBron James megint történelmet írt, elérte a 40 ezer pontot az NBA-ben

2024. március 3. – 08:11

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban újabb mérföldkőhöz érkezett LeBron James eddig is illusztris karrierje, ugyanis bő egy évvel azután, hogy a Los Angeles Lakers kosarasa megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját, még 1610 pontot betermelve ő lett az első játékos az NBA-ben, aki eljutott 40 ezer pontig.

James a Denver Nuggets elleni meccsen összesen 26 pontot dobott, leszedett 4 lepattanót, kiosztott 9 gólpasszt és volt 3 labdalopása is. A 40 ezres határt konkrétan a második negyedben lépte át, egy lefordulás utáni ziccerrel:

A meccset viszont így is a regnáló bajnok Denver Nuggets nyerte, nem meglepő módon az évek óta űrszámokat produkáló szerb center, Nikola Jokić vezetésével, aki 35 pontot dobott. Persze rajta kívül is remekelt a Nuggets kezdője, és Justin Holiday is jól szállt be a padról, így nem volt meglepő, hogy végül 124-114-re győztek.

LeBron James annak ellenére, hogy már 39 éves, és a karrierje huszonegyedik szezonjában jár, egyáltalán nem levezetni jár ki a pályára, jelenleg 25,3 pontot átlagol idén, amivel tizenötödik az egész ligában. A tavalyi rekorddöntés idején 30 pont fölött átlagolt, ami pályafutása addigi legjobbja volt, de hozzá kell tenni azt is, hogy a mostanihoz hasonlóan azt a meccset is elvesztette a csapata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!