Valter Attila ötödik lett a sivatagi biciklis körversenyen

2024. február 25. – 14:02

Valter Attila ötödik lett a sivatagi biciklis körversenyen
Valter Attila az UAE Tour időfutamán, az al-Hudajrijat szigeten – Fotó: Tim De Waele / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Valter Attila az Egyesült Arab Emírségekben rendezett kerékpáros körversenyen, az UAE Touron a zárószakaszon az ötödik lett, és ezzel az összetettben is az ötödik helyre lépett előre.

Valter számára nem indult jól a többnyire sivatagi tájon zajló UAE Tour, rögtön az első szakaszon belekerült egy tömegbukásba. A nagy sebesség ellenére nem lettek komoly sérülései, így folytatni tudta a versenyzést, nem is akárhogy. A másnapi időfutamon a 22. lett, majd egy hegyi befutóval végződő etapon a 6. helyen tekert be, amivel akkor az összetett 10.-je volt.

A következő három szakasz sík terepen vezetett, itt sokat nem lehetett nyerni, de a zárás már újra Valternek kedvezett. Az UAE Tour hagyományosan egy hosszú emelkedővel, a Dzsebel Hafit hegyre vezető kaptatóval zárul, és rendszerint az összetett is itt dől el. Valter itt is jól teljesített, többször támadásba lendült, végül a győztes Lennert van Eetvelt mögött érkezett 22 másodperccel egy ötfős csoportban, és az ötödik lett. A jó szakaszteljesítményének köszönhetően az összetettben is feljebb jött, ötödik lett 34 másodperces hátránnyal Van Eetvelt mögött.

A Team Visma | Lease a Bike magyar kerékpárosa jövő héten az egyik kedvenc versenyén, az olaszországi Strade Bianchén fog szerepelni, ott 2022-ben a negyedik, 2023-ban az ötödik lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!