A Fradi 5-0-val ütötte ki az Újpestet

2024. február 25. – 19:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros csütörtökön kiesett a Konferencia-ligából, miután az Üllői úton kikapott a görög Olympiakosztól, de vasárnap az Újpest elleni fölényes győzelemmel vigasztalódhatott. Az NB I. 22. fordulójában a Fradi 5-0-ra verte az Újpestet.

A nemrég tulajdonos- és edzőváltáson is átesett Újpest a 36. percig tartotta magát, de ekkor Varga Barnabás megszerezte első gólját. A másodikig sem sokáig kellett várnia, még a félidő vége előtt kétgólos előnybe juttatta a Fradit.

A második félidő a Szusza Ferenc Stadiont időnként beborító füstfelhőről és a Fradi légiósairól szólt. A harmadik találatot Stjepan Lončar szerezte, majd a csereként beállt Aleksandar Pešić is rúgott két gólt, miután teljesen szétesett az újpesti védelem.

A Ferencváros győzelmével a bajnokság második helyén áll, egy ponttal lemaradva a Paks mögött úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az Újpest a 10. helyen áll.

A két csapat 240-szer játszott egymással az élvonalban, ez volt a 117. FTC-siker 61 újpesti győzelem és 62 döntetlen mellett. A Ferencváros sorozatban 15-ödször nyerte meg a derbit, ezzel beállította eddigi leghosszabb szériáját, amely 1905 és 1916 között jött össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!