Újpest FC: két nappal a tulajdonosváltás után lecserélték a vezetőedzőt, visszatért Mészöly Géza

2024. február 8. – 15:03

Újpest FC: két nappal a tulajdonosváltás után lecserélték a vezetőedzőt, visszatért Mészöly Géza
Mészöly Géza, a szombathelyi csapat vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott MTK Budapest–Swietelsky Haladás mérkőzésen Dunaújvárosban 2016. augusztus 7-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokáig maradhatott a kispadon a kiesés ellen küzdő Újpest szerb vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic, miután kedden bejelentették, hogy a Mol Nyrt. megvásárolja a fociklubot.

Csütörtökön azonnali hatállyal menesztették Vignjevicet, derült ki a klub közleményéből, majd szinte azonnal az utódját is közölték: Mészöly Géza tér vissza Újpestre egy harmadik küldetésre. A most 56 éves Mészöly először 2004 februárjában vette át a csapat irányítását, 2006-ig maradt, miközben két bajnoki ezüstérmet is szerzett. A második újpesti megbízatása 2010 áprilisától augusztusáig tartott; legutóbb, 2022-ben a Szombathelyi Haladás megbízott vezetőedzője volt.

Vasárnap, a DVTK elleni bajnokin már Mészöly irányítja a csapatot, aki szeretné stabilizálni a 19 forduló után 10. helyen álló csapatot.

Nebojsa Vignjevic 2013 és 2020 között irányította először az újpesti csapatot, majd tavaly márciusban tért vissza a klubhoz. Az Újpest 19 forduló után a 10. helyen áll a magyar bajnokságban, és csak hat ponttal előzi meg a kieső helyen lévő Mezőkövesdet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!