Egy Navalnijt ábrázoló molinót tartottak fel a játékosok egy román focimeccsen

2024. február 18. – 17:10

Másolás

Vágólapra másolva

Négy perc késéssel kezdődött a román FCU Craiova és a CFR Cluj bajnoki mérkőzése tegnap, miután a csapatok megemlékeztek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikusról, aki pénteken halt meg a szibériai börtönében, írja a Sportal.

A Román Labdarúgó Szövetséget az FCU Craiova játékosai korábban értesítették arról, hogy mire készülnek. A játékosok egy Navalnij képével ellátott molinót is feltartottak az ellenzéki politikus tiszteletére.

Navalnijt 2020 augusztusában novicsokkal mérgezték meg egy Szibériából Moszkvába tartó gépen. Berlinben kezelték, ahonnan 2021 januárjában tért haza Oroszországba. Ott azonnal őrizetbe vették, és azóta különböző börtönökben tartották fogva. A 47 évesen meghalt ellenzéki vezetőt az utóbbi másfél hónapban az északi sarkkör közelében, Oroszország egyik legszigorúbban őrzött börtönében tartották fogva.

Támogatói szerint Navalnijt Putyin utasítására meggyilkolták. A nyugati kormányok is az orosz hatóságokat teszik felelőssé a 47 éves Navalnij hirtelen bekövetkezett haláláért, a G7-ek külügyminiszterei pedig felszólították Oroszországot, hogy „sürgősen tisztázza” a haláleset körülményeit. Putyin nem nyilatkozott a haláleset bejelentése óta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!