Bronzérmet nyert a magyar nyílt vízi úszóváltó a világbajnokságon

2024. február 8. – 10:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bronzérmet nyert a Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar nyílt vizi úszóváltó a katari világbajnokságon – írta az MTI.

A váltó záróembereként Rasovszky az 1500 méteres körben több mint félperces hátrányt ledolgozva hozta be a magyar csapatot a dobogóra. A magyarok így két éremmel zárták a nyíltvízi küzdelmeket. Vasárnap Rasovszky az olimpiai számban, 10 kilométeren nyert aranyérmet.

A váltót az ausztrálok nyerték, az olasz csapat lett a második.

Csütörtök délelőtt a dohai öbölben húsz ország válogatottja készült a négy darab 1500 méteres kör megtételére. A szövetségi kapitányoknak ilyenkor lehetőségük van bármilyen sorrendben vízbe küldeniük az úszókat. A magyar kapitány, Gellért Gábor a hagyományos megoldást választva a két női sportlóval kezdett.

Az egyéni számok után előzetesen a magyar, a francia, az olasz és az ausztrál csapat volt a szám esélyese, hiszen a férfiaknál 10 kilométeren Rasovszky Kristóf nyert, a rövidebb távon kettős francia siker született, az olaszok mindenhol az élmezőnyben végeztek, az ausztráloknál pedig a női váltótagok nagyon erősek.

Elsőként a 19 éves Fábián Bettina ugrott vízbe, ezúttal Rasovszky sapkájában úszott. Tavaly a váltó tagjai Betlehemét használták. A legjobbak szinte mindig a két nő, majd a két férfi úszóval vágnak neki a versenynek. Az olaszok és az ausztrálok nagyon erősen kezdtek, az első versenyzőik negyedik és ötödik helyen váltottak, míg Fábián a 13. pozícióban indította csapattársát. A 20. születésnapját szerdán ünneplő Szimcsák tartotta a pozícióját, majd Betlehem 69 másodperces hátránnyal ugrott a vízbe.

Az 5 kilométeren hatodik helyezett Betlehem ugyan az ötödik pozícióba jött fel, de a befejezőember Rasovszkynak a harmadik helyen tempózó némethez képest is több mint fél perc volt a hátránya. Az élen az olaszok és az ausztrálok már befoghatatlannak tűntek. Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky végül előbb amerikai riválisát, majd egy őrületes hajrával a németet is meg tudta előzni, így a harmadik helyre hozta be az előző két világbajnokságon ezüstérmes magyar csapatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!