Vizes vb: ezüstérmes a nyílt vízi úszó magyar csapat

2023. július 20. – 05:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Fábián Bettina, Olasz Anna, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid összeállítású magyar váltó ezüstérmet nyert a nyíl tvízi úszók 4x1500 méteres csapatversenyében a fukuokai vizes világbajnokságon, írja az MTI. A beszámoló szerint a számot óriási hajrában végül az olaszok nyerték, a harmadik helyen az ausztrálok végeztek.

A magyar küldöttség ezzel a második érmét szerezte Fukuokában, korábban Rasovszky Kristóf volt második a 10 kilométeres olimpiai kvalifikációs versenyben. Rasovszky ezzel a nyílt vízi úszók történetének első versenyzője, aki egy világbajnokságon kétszer is a dobogón állt.

Gellért Gábor szövetségi kapitány szerint ezek a sikerek egy hosszan tartó munka eredményei. „Nagyon boldog vagyok, hogy egyre jobban beérik az a több mint kilenc éve tartó csapatmunka, amelyet a magyar utánpótlás edzőkkel közösen csinálunk. Rengeteg versenyen vesznek részt a fiatal úszók, aminek köszönhetően sok tapasztalatot tudnak gyűjteni, és később így könnyebben fel tudják venni a lépést a felnőtt mezőnnyel” – mondta, arra utalva, hogy a csapat tagjai mindannyian nagy sikereket értek el korábban a korosztályos versenyeken is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!