Szalai Attila nagyot hibázott az első meccsén az új csapatában, gólt ajándékozott az ellenfélnek

2024. január 27. – 20:43

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sikerült jól Szalai Attila bemutatkozása az új csapatában, a Freiburgban. A magyar válogatott védő csereként állt be a Werder Bremen elleni német bajnokin, majd a meccs végén olyan hibát vétett, amiből gólt kaptak. A Werder így végül 3-1-re nyert.

A 41-szeres magyar válogatott Szalai Attila tavaly nyáron több mint 12 millió euróért igazolt a török Fenerbahcétól a német Bundesligában szereplő TSG Hoffenheimhez, ahol nem sikerült beverekednie magát a kezdőbe. Ősszel csupán négy bajnokin és egy kupameccsen játszott, így nem volt meglepő, hogy a téli átigazolási szezonban új csapatot keresett magának. Végül a Freiburg vette kölcsön a szezon végéig, ahol most együtt játszik válogatottbeli csapattársával, Sallai Rolanddal.

Szombaton a Bundesliga 19. fordulójában a Freiburg Brémába utazott, Sallai betegség miatt hiányzott a keretből, Szalai pedig a padon kezdte a meccset. Christian Streich vezetőedző a 71. percben cserélte be Szalait, ekkor 2-1-re vezetett a Werder. A 93. percben Szalai röviden passzolt hátra a kapusának, Julian Malatini lecsapott a labdára és be is lőtte a könnyű ziccert.

Az RB Leipzig – Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata – 5-2-re kikapott a játéknap rangadóján Stuttgartban. A sérüléséből felépült két magyar válogatott játékos a cserepadról kezdte a mérkőzést, majd Orbán a 85. percben pályára léphetett. A védő szeptemberben a csehek elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett térdsérülést, azóta nem játszott. A hazaiaknál Deniz Undav mesterhármast ért el.

A Bayern München – amelynél Lőw Zsolt a másodedző – stabil előnyt épített ki, a félidőben 2-0-ra, majd az 58. percben 3-1-re vezetett Augsburgban, de a hazaiak a 88. percben büntetőt hibáztak, a 94. percben viszont egy másikat értékesítettek. Több gól már ne esett, így a Bayern 3-2-re nyert, és két pontra felzárkóztak a bajnokságot vezető Bayer Leverkusenhez, akik csak 0-0-s döntetlent játszottak a Borussia Mönchengladbach-kal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!