Szalai Attilát kölcsönadta a Hoffenheim, fél évig biztosan Sallai csapattársa lesz

2024. január 21. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Hoffenheim helyett a Freiburg csapatában lép pályára a Bundesliga szezon végéig Szalai Attila, a magyar válogatott hátvédje, írja az MTI. A megállapodás csupán fél évre szól és nem tartalmaz kivásárlási opciót. Szalai ezzel most Sallai Roland csapattársa lesz a Freiburgban.

A Freiburg vasárnap a közösségi oldalán erősítette meg a szombati sajtóhírt egy fotóval és a „Herzlich Willkommen in Freiburg, Attila!” (Isten hozott Freiburgban, Attila) kiírással. Szalai átmeneti csapatának sportigazgatója, Klemens Hartenbach szerint jó megoldást találtak a jelenlegi helyzetre, hiszen Szalai rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, és azonnal a Freiburg segítségére lehet. Ezzel Hartenbach arra utalt, hogy a klub jelenleg több védőt is kénytelen nélkülözni sérülés és eltiltás miatt.

A 41 szeres válogatott Szalai Attila tavaly nyáron 14 millió euróért (kb. 5,3 milliárd forint) igazolt a Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, hiszen öt tétmérkőzésen (négy Bundesliga- és egy Német Kupa-találkozón) mindössze 333 játékpercet gyűjtött.

A két csapat szombaton játszott egymással a bajnokság 21. fordulójában, és a Freiburg Sallai Roland győztes góljával 3-2-re verte meg a Hoffenheimet. Szalai ezen a mérkőzésen nem lépett pályára, szerződése ugyanakkor 2027 júliusáig szól.

Mint korábbi cikkünkben olvashatták, a 26 éves játékos január közepén szintén nem lépett pályára a Hoffenheim színeiben a Bayern München ellen 3-0-ra elvesztett Bundesliga-mérkőzésen, de egy interjúban azt mondta, reméli, hogy előbb-utóbb lehetőséget kap a bizonyításra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!