Szalai Attila: Nem vagyok az a típus, aki feladja

2024. január 15. – 06:56

Szalai Attila: Nem vagyok az a típus, aki feladja
Szalai Attila küzd a labdáért a 2021-es magyar–albán vb-selejtezőn – Fotó: Ostyáni János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lépett pályára a Hoffenheim színeiben a Bayern München ellen 3-0-ra elvesztett pénteki Bundesliga-mérkőzésen, de Szalai Attila abban bízik, hogy előbb-utóbb lehetőséget kap a bizonyításra. A magyar futballválogatott védője a Sportal.hu-nak adott interjút, ebből válogattuk ki a legérdekesebb mondatokat.

  • „Ami a mérkőzést illeti, természetesen csalódott vagyok, mind a vereség, mind a saját helyzetem miatt.”
  • „(…) hiszek magamban, hiszek a kemény munkában, mert azt vallom, hogy az mindig kifizetődik. Ez a mentalitás jellemezte a pályafutásomat eddig is, és ez ezután sem lesz másként.”
  • „Abban a szituációban, amelyben most vagyok, azt tudom csinálni, hogy minden egyes nap a maximumra törekszem, kiteszem a szívemet és a lelkemet a pályára, és reménykedem abban, hogy eljön az időm.”
  • (Marco Rossi) „…jól ismer, tudja, mire vagyok képes, szerintem most még nem aggódik. Azzal persze tisztában vagyok, ahhoz, hogy az Eb-n hasznos tagja lehessek a válogatottnak, az azt megelőző hónapokban játszanom kell.”

A 26 éves, gödi születésű védő az Uruguay elleni stadionavatós bemutatkozása óta, tehát több mint négy éve alapember a válogatottban.

Michael Boris, aki vele és Szoboszlai Dominikkal is dolgozott az U20-as és U21-es nemzeti csapatnál, korábban így jellemezte: „Attila ekkor még balhátvédként játszott, már ekkor is kiemelkedő gyorsasággal rendelkezett a 192 centijéhez képest, és a laktáttesztje (egy lépcsőzetes terhelést jelentő, állapotfelmérő teszt) is a legjobbak között volt. Nagyon látszott rajta az intelligencia és a fejlődni akarás. Véleményem szerint a Bundesliga és ezen belül a Hoffenheim ideális választás számára, fizikailag nem lehetnek gondjai, a három belső védős szerkezetbe is nagyon jól beleillik, komoly erősítést jelent a sinsheimi csapatnak és a ligának is.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!