Varga Zsolt: Ha valaki az Eb előtt azt mondja, hogy ilyen elődöntőt játszunk a horvátokkal, azt elfogadtuk volna

2024. január 14. – 21:53

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Zsolt szövetségi kapitány az Európa-bajnoki elődöntőben a címvédő horvátoktól elszenvedett 11-8-as vereség ellenére elismerően beszélt a férfi vízilabda-válogatott teljesítményéről. „Jó meccset játszottunk, nagy publikum előtt és remek hangulatban. Fontos volt, hogy az első negyedben ne gázoljanak le minket. Ahol a végjátékban elmentek, ott hiányzott egy pici rutin és tapasztalat” – mondta a meccs után a magyar csapat edzője.

A szövetségi kapitány megemlítette, hogy Gyapjas Viktorral elégedett volt a magyar kapuban, ezért inkább csak taktikai oka volt a váltásnak az utolsó negyedben. Varga Zsolt az MTI kérdésére azt mondta, mentálisan nem fáradt el a csapata attól, hogy az egész mérkőzésen folyamatosan üldözte a hazai közönség által hajtott horvátokat. Úgy fogalmazott, gondolták, hogy ilyen mederben fog zajlani a meccs. Kiemelte, hogy a horvátok megnyugodtak, amikor sikerült több góllal meglépniük, az idő szorításában pedig volt néhány kapkodás a magyar oldalon.

„Ha valaki az Eb előtt azt mondja, hogy ilyen elődöntőt játszunk a horvátokkal, azt elfogadtuk volna. Persze az eredményt nem. Van még egy fontos meccs, ahol folytathatjuk a csodát”

– utalt a keddi bronzmérkőzésre Varga Zsolt, aki megemlítette, hogy továbbra is néhányan betegséggel küzdenek a keretben. Szerinte talán ezért fogyott el a csapat a végére, de hangsúlyozta, hogy mindenki vállalta a játékot, és mindenki odatette magát a meccsen.

A két gólt szerző Fekete Gergő azt mondta, le kell zárni a mai napot, mert kedden az éremért ugranak majd medencébe. Hozzátette, meglátása szerint így is erőn felül teljesít ez a fiatal csapat.

„Persze, csalódottak vagyunk, de igenis biztató, hogy ez a fiatal csapat attól csalódott, hogy hárommal kikap a címvédő horvát együttestől a saját uszodájában. Nem ijedtünk meg, hiába kiabált az 1500 szurkoló. Van még egy fontos dolgunk, mert feltehetnénk az i-re a pontot az éremszerzéssel. Az, hogy csalódott csapatok csatája lesz-e, csakis az olaszokon múlik, mert mi motiváltak leszünk” – mondta a háromgólos Vigvári Vince.

A szintén három gólig jutott Nagy Ádám pedig arról beszélt, hogy véget ért egy álom, elöl már nem voltak elég koncentráltak. Úgy érezte, a végén kicsit megcsúsztak fejben, amikor kettővel elhúztak a horvátok.

Az Európa-bajnokság keddi zárónapján a magyar válogatott 16:30-tól játszik a bronzéremért a csoportkörben egyszer már legyőzött olaszokkal. A 20:15-től kezdődő horvát-spanyol döntő pedig nemcsak az Eb-címről, hanem az olimpiai indulási jogról is dönt majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!