A magyar vízilabda-válogatott legyőzte Olaszországot, és csoportelsőként jutott tovább az Európa-bajnokságon

2024. január 8. – 20:34

A magyar vízilabda-válogatott legyőzte Olaszországot, és csoportelsőként jutott tovább az Európa-bajnokságon
Pohl Zoltán, valamint az olasz Oscar Gonzalo Echenique és Marco Del Lungo a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjában a harmadik fordulóban játszott Magyarország – Olaszország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 8-án – Fotó:Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-5-re legyőzte Olaszországot a horvátországi Európa-bajnokság harmadik fordulójában hétfő este, és ezzel csoportgyőztesként jutott a nyolc közé – írja az MTI.

A világbajnok és így olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon, ezért ilyen arányú sikere különösen nagy meglepetés volt az eddig százszázalékos és olimpiai indulásért küzdő rivális ellen. A magyaroknak legalább öttel kellett győzniük a csoportelsőséghez, minden más eredmény a harmadik helyet jelentette volna, amivel csütörtökön játszani kellett volna a negyeddöntőért.

9-5-re vezetett a magyar válogatott, amikor fél perccel a vége előtt emberelőnyt kaptunk. Sikerült a helyzetet kihasználni,

Nagy Ádám 3,2 másodperccel a vége előtt dobta be sorsdöntő fontosságú gólt.

Az Eb-ezüstérmes magyarok két győzelemmel és egy kudarccal végeztek a B csoport élén az olaszok, a görögök és a grúzok előtt. Az első meccsen 10-8-ra kaptunk ki Görögországtól, majd két nappal később Grúziát már 15-11-re győzte le a válogatott.

Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese a pénteki negyeddöntőben vélhetően a szerbekkel találkozik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!