A Liverpool edzőjének nagyon tetszett Szoboszlai játéka

2023. december 21. – 10:10

A Liverpool edzőjének nagyon tetszett Szoboszlai játéka
Szoboszlai Dominik ünnepli a gólját – Fotó: Oli Scarff / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Bombagóllal jelezte az elmúlt hetek gyengébb teljesítménye után Szoboszlai Dominik, igenis van helye a Liverpool csapatában. Az angol fociklub magyar válogatott játékosa jó 20-25 méterről talált be a West Ham United kapujába. A Liverpool 5-1-re megnyerte a meccset, és bejutott az angol Ligakupába elődöntőjébe.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp külön is kiemelte Szoboszlait. „Dom játéka ma nagyon, nagyon jól nézett ki” – fogalmazott a német edző, és arról is beszélt, a szerdán mutatott felállásban Szoboszlainak és Curtis Jonesnak fontos szerepe volt abban, hogy a mélységi beindulásiakkal szabad területeket nyissanak Darwin Núnezék előtt.

A Liverpool a hétvégén nem tudott nyerni a hetek óta pocsék formában játszó Manchester United ellen, akkor Szoboszlait le is cserélte a 62. percben az edző. Szerdán azonban Klopp szerint minden klappolt a liverpooliak játékában, és jobbak voltak az egyéni teljesítmények is, mint vasárnap. „Néha csak centimétereken múlik a különbség, hogy a labda bemegy-e vagy sem” – fogalmazott a menedzser. Ez történt szerinte Szoboszlai góljánál is, amivel megszerezték a vezetést. Már az első félidőben fölényben játszott szerinte a Liverpool, de többi helyzetből nem találtak be. Aztán a második félidőben már sikerült, négy gólt is berámoltak.

A Liverpool január elején a Fulham ellen játszik a döntőbe jutásért, míg a Chelsea a másodosztályú Middlesbrough csapatával küzd meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!