Hetedszer lett világbajnok Djoković, ebben is beelőzte Federert

2023. november 19. – 20:54

Hetedszer lett világbajnok Djoković, ebben is beelőzte Federert
Fotó: Reuters / Guglielmo Mangiapane

Másolás

Vágólapra másolva

Novak Djoković 6-3, 6-3-ra legyőzte Jannik Sinnert a torinói ATP tenisz-világbajnokság vasárnapi döntőjében. Ezzel a 36 éves szerb teniszező megszerezte hetedik, rekordot jelentő vb-címét.

Djoković a tornán eddigi legjobb formáját hozva, mindössze 1 óra 43 perc alatt győzte le a hazai pályán játszó 21 éves olasz játékost. Pedig a világelső néhány nappal ezelőtt a csoportkörben három játszmában kikapott Sinnertől. Akkor azt mondta, a fiatal olasz bátrabban játszott nála.

A döntő után Djoković ezúttal úgy nyilatkozott, hogy élete egyik legjobb szezonját produkálta, a mostani győzelemmel pedig feltette rá a koronát. Nagyon büszke az eredményére, és arra, hogy nem adta meg magát könnyen az új generációnak.

A világelső valóban nagyon sikeres évet zárt. Idén a négy grand slamből hármat húzott be, kizárólag a wimbledoni döntőt veszítette el a ranglista második helyén álló 20 éves spanyol Carlos Alcaraz ellen. Emellett több rekordot is megdöntött: előbb behozta, majd kettővel növelte Rafael Nadal addigi rekordot jelenő grand slam győzelmei számát, így most a szerb 24-gyel vezeti a listát. Megdöntötte Roger Federer 46 Grand Slam-elődöntős rekordját is, Djokovićnak ebből mostanra 47 van. És az első játékos lett, aki elérte a háromszoros karrier Grand Slam elsőséget férfi egyesben. A szerbnek a mai volt a 71. tornagyőzelme keménypályán, amivel pedig beérte korábbi svájci riválisa rekordját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!