Szoboszlai: Voltak olyan meccseink, amikor a szurkolók legszívesebben kikapcsolták volna a tévét

2023. november 19. – 18:14

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott 3-1-re verte Montenegrót az utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén, és ezzel csoportelsőként jutott ki az Eb-re.

„Nagyon nagy dolog. Remélem, hogy mindenki büszke ránk, ahogy én is az vagyok az egész stábra és a szurkolókra. Voltak olyan meccseink, amikor legszívesebben kikapcsolták volna a tévét, de én is becsuktam volna a szememet. Nem tud mindig minden száz százalékig klappolni, de a lényeg, hogy mindig száz százalékot adjunk” – nyilatkozta az M4 Sportnak Szoboszlai Dominik, aki két gólt is szerzett.

Az első találata egy nagy szóló után született, erről ezt mondta: „Bennem motoszkált, hogy a 8-as kissrác (Jankovic) túlgondolta a sztorit. Egy kis motivációt akartam adni neki, hogy hová is jött.”

A csapatkapitány arról is beszélt, hogy a válogatottság sok lemondással is jár. „Amikor másnak van egy hét pihi, itt is ugyanúgy kell dolgoznod, edzened, odafigyelned. Nem olyan egyszerű ez a történet, de megéri ezt csinálni, látva az arcokat” – mondta Szoboszlai, majd azt ígérte, hogy a 2024-es Eb-n valami olyat csinálnak, amire mindenki büszke lesz örökre.

A Montenegró elleni 3-1-es győzelem után a magyar válogatott játékosai elénekelték a Himnuszt – Fotó: Hegedüs Róbert / MTI
A Montenegró elleni 3-1-es győzelem után a magyar válogatott játékosai elénekelték a Himnuszt – Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Szoboszlai mellett Dibusz Dénes volt a magyar válogatott másik kiemelkedő játékosa ezen a meccsen. Az utolsó tíz percben több nagy bravúrt is bemutatott, ami nagyon kellett ahhoz, hogy a montenegróiak ne egyenlítsenek ki. A 87. percben gyors egymás után négyszer is védenie kellett. „Szerintem a kapusok ezt élvezik amúgy. Amikor így sorban jönnek a lövések, és az elsőt, a másodikat, a harmadikat is tudod hárítani, akkor úgy vagy vele, hogy igazából jöjjön még” – mondta Dibusz a meccs után az M4 Sportnak. A védéseiről szerényen csak annyit mondott, hogy „eltalálták” a labdák, az utolsónál pedig szerencséje volt, hogy a montenegrói csatár rosszul találta el a labdát.

„Hallottam, amikor a nevemet skandálták, nagyon jó érzés volt, örültem, hogy én is hozzá tudtam tenni a mai mérkőzéshez” – mondta. Hozzátette, hogy a kapott gól a saját hibájukból született. „Nagyon rossz védekezés, rossz helyezkedés előzte meg ezt a gólt. Ezek a nagy dolgok, hogy ezekből a szituációkból tudunk egy olyan mérkőzést csinálni, amire szerintem mindenki jó szívvel fog majd emlékezni” – mondta.

Marco Rossi szövetségi kapitány arról beszélt, hogy senki sem várta, hogy Magyarország lesz a csoportelső, ráadásul veretlenül pedig ez egy nehéz csoport volt. Rossi megköszönte azt, amit érte tettek a szurkolók, ilyet még sosem élt át, és úgy érzi, hogy már őt nem is tartják itt külföldi edzőnek.

A Parma 21 éves védője, Balogh Botond most debütált kezdőként a magyar válogatottban. „Annyira még nem fogtam fel, hogy mi történt velem. Nagyon hálás vagyok a stábnak és a játékosoknak is, hogy ennyire segítőkészek voltak. Tényleg egy álmom vált valóra azzal, hogy 65 ezer ember előtt, egy ilyen stadionban, ezekért a színekért, a címerért harcolhattam” – mondta.

„Egy pontrúgás után kaptuk a gólt, de azon kívül szerintem mi uraltuk a meccset. Igazából az első félidőben is jobbak voltunk, a második félidőben tényleg mindenki azt akarta, hogy megfordítsuk ezt a meccset, ebből is látszik, hogy mennyire erős ez a csapat” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!