Marco Rossi: Sok magyar nálam jóval kevésbé szereti a válogatottat, és jó lenne, ha szégyenkeznének

2023. november 17. – 17:05

Marco Rossi: Sok magyar nálam jóval kevésbé szereti a válogatottat, és jó lenne, ha szégyenkeznének
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Bulgária–Magyarország-mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Azoknak a szurkolóknak is üzent Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a bolgárok elleni csütörtöki meccs után, akik szerinte nem a magyar csapatnak szurkoltak.

„Nem mindenki szereti a magyar válogatottat. Sok magyar van, akik nálam jóval kevésbé szeretik a válogatottat, és jó lenne, ha szégyenkeznének!

– mondta az október elején magyar állampolgárságot szerző Marco Rossi a lefújás után az M4 Sportnak.

A hvg.hu cikke szerint a szövetségi kapitány nem sokkal később a sajtótájékoztatón már visszafogottabban fogalmazott. Azt mondta, „jó néhány millió magyar szurkol nekünk, az országnak azon része, amely támogatja a válogatottat. De van olyan rész is, annak ellenére, hogy magyar, ami nem nekünk szurkol, nem minket támogat. De ez egy teljesen más történet”.

A válogatott drámai meccsen, egy 97. perces öngóllal szerezte meg azt az egy pontot a csütörtök esti selejtezőn, amellyel eldőlt, hogy ismét kijutottunk az Európa-bajnokságra. A mérkőzésről itt írtunk bővebben.

Rossi a meccs után arról is beszélt, hogy nehéz élvezni a pillanatot, mert túl sok szenvedéssel járt. A kapitány szerint túlbonyolították a meccset, hülyeséget csináltak, a labdarúgás istene azonban úgy döntött, hogy megérdemeljük a kijutást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!