Lemondott a Lázár János vezette teniszszövetség ellenőrző testületének két tagja

2023. november 15. – 14:44

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott a Lázár János vezette Magyar Tenisz Szövetség háromfős ellenőrző testületének két tagja, a harmadik pedig vádlott egy költségvetési csalással kapcsolatos ügyben, írja az Rtl.hu. A szövetség megerősítette a portálnak Fehér Tamás és Paulik György lemondását. Azt azonban nem tudni, mivel indokolták döntésüket.

Az Rtl.hu kereste az ellenőrző testület harmadik tagját, Homonnay Gézát, de ő nem akart nyilatkozni. Az ellenőrző testület felügyeli a szövetség gazdálkodását, működése az elnökség munkájától független, tagjait a közgyűlés választja meg.

A Magyar Tenisz Szövetség körüli botrány azután pattant ki, hogy kiderült: a korábban Szűcs Lajos fideszes parlamenti képviselő által vezetett szövetség 4,5 milliárd forintos tartozást halmozott fel, és a versenyek megrendezése körül sem volt minden rendben.

Utóbbi miatt indított 250 milliós kártérítési pert a szövetség új vezetése Richter Attila, az előző főtitkár ellen. A pert első fokon elbukta a szövetség, a nem jogerős döntés szerint a szövetségnek kell kifizetnie 16 milliót Richternek.

A Magyar Tenisz Szövetség közben csődveszélyt emleget: szerintük az a 13 milliárd sem volt elég a korábban felhalmozott tartozások kifizetésére, amit Lázár János szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!