Első fokon elvesztette a Magyar Tenisz Szövetség a volt főtitkára ellen indított 250 millió forintos kártérítési pert

2023. november 10. – 21:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Tenisz Szövetség első fokon elveszítette azt a több mint 250 millió forintos kártérítési pert, amelyet az előző főtitkár, Richter Attila ellen indított – írja az Rtl.hu.

A Kecskeméti Törvényszék részítélete alapján a Lázár János vezette szövetségnek 16 havi munkabérnek megfelelő összeget, azaz csaknem 16 millió forintot kell kifizetnie az alperesnek.

Az egész ügy akkor kezdődött el, amikor egy átvilágítás során kiderült, hogy a korábban Szűcs Lajos fideszes parlamenti képviselő által vezetett szövetség 4,5 milliárd forintos tartozást halmozott fel, illetve több versenyrendezési anomáliára is fény derült. Ez utóbbi miatt jelentette fel Lázár Richtert.

A mostani döntés nem jogerős, mert a szövetség fellebbezett. Ugyanakkor a mostani ítélet alapján Richter nem járt el gondatlanul – ahogy azt a szövetség állította –, amikor aláírt egy tornarendezésről szóló szerződést.

A 250 milliós kártérítés összege pedig elkélt volna a szövetségnél: az MTSZ októberben a csődveszélyt is felemlegetve jelentett meg egy írást, amely szerint a Lázár János elnök által megszerzett 13 milliárd forint sem elég a korábban felhalmozott tartozások kifizetésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!