Vádat emeltek a magyar kerékpáros bajnokságon bukást okozó sofőr ellen

2023. október 17. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

Közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emeltek a 66 éves sofőr ellen, aki a 2022-es országúti kerékpáros magyar bajnokságon bukást okozott – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség közleménye.

2022. június 24-én rendezték a Magyar Kerékpáros Szövetség Felnőtt
Férfi és Női Országúti Bajnokságát Pannonhalmán. Az MTI akkori beszámolója szerint egy félreállított autó a rendőri karjelzés ellenére váratlanul keresztbe kanyarodott a lezárt pályára, éppen az érkező szökevénycsoport elé, és négy bringás nagyot bukott.

A főügyészség közleménye kiemeli, hogy amikor az élbolyt felvezető motoros rendőr utolérte a fegyelmezetlen sofőrt, fény- és hangjelzéssel, valamint kézjelzéssel is mutatta neki, hogy húzódjon le az út jobb oldalára. A sofőr viszont nem tett eleget a rendőri jelzésnek, jobbra húzódás helyett úgy döntött, hogy balra, egy kapubejáróba kanyarodik be. De eközben nem győződött meg arról, hogy az élbolyban haladó négy versenyző, kb. 46-55 km/h sebességgel haladva utolérte őt. A sofőr ennek ellenére megkezdte a balra kanyarodást, és a négy kerékpáros elé kanyarodott, akik már nem tudtak megállni, a gépkocsi hátuljának ütköztek. Gönczy Gergőt kulcscsonttörés és a térdén lévő vágott seb miatt mentő szállította el, míg Wermeser Zsombor zúzódásokat szenvedett. A kerékpárokban jelentős anyagi kár keletkezett.

A sofőr megszegte a KRESZ rendőri jelzésekkel és a bekanyarodással kapcsolatos szabályokat. Ellene közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt most vádat az ügyészség, mely bűncselekmény büntetési tétele egy évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyészség azt is indítványozta, hogy az elkövetőt a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!