„Se index, se tükör, átrántotta balra” – négy kerékpáros ment neki a versenypályára kanyarodó autónak

2022. június 25. – 19:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kulcscsontja mellett bordái is eltörtek Gönczy Gergőnek, akit három társával együtt ütött el egy figyelmetlen civil autós a pénteki országúti országos bajnokság férfi mezőnyversenyében.

A Pannonhalma körüli versenyen egy félreállított autó a rendőri karjelzés ellenére váratlanul keresztbe kanyarodott a lezárt pályára az élen tekerő ötfős szökevénycsoport elé, amelyből négyen nagyot buktak. Közülük legsúlyosabban az Epronex Hungary 25 éves bringása sérült meg, mentő szállította el.

Az MTI megkeresésére Gönczy felidézte, egy buszt és egy autót állítottak félre, utóbbi sofőrje nem értette meg ezt.

„Már bőven előztük, amikor se index, se tükör, átrántotta balra és négyen mentünk neki az oldalának” – emlékezett a 2019-es ob-n negyedik kerékpáros.

„Szerencsére nem sérült meg nagyon a fejem és a nyaki csigolyám. Két bordám viszont eltört, míg a kulcscsontom három darabban van egyelőre, azt műteni fogják, a beavatkozás kétnapos benntartózkodást igényel majd. A lábszáramon pedig van egy háromcentis seb, annak a sebszéleit kellett kivágni, mert olajos volt a lánckeréktől, de majd meggyógyul” – részletezte sérüléseit Gönczy.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitányság vizsgálatot indított a vétkes sofőr ellen.

Az ob-t Valter Attila (Groupama-FDJ) nyerte, nagy csatában megelőzve Dina Mártont (EOLO-Kometa). A nőknél Vas Kata Blanka (SD Worx) diadalmaskodott sorozatban harmadszor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!