Rafael Nadal: Ha a tornagyőzelmeket nézzük, Djoković a valaha volt legjobb teniszező

2023. szeptember 20. – 20:57

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlan helyről kapott komoly elismerést a nemrég a 24. Grand Slam-tornáját megnyerő szerb Novak Djoković, akiről egyik legnagyobb riválisa, a spanyol Rafael Nadal is azt mondta egy AS-nek adott interjúban, hogy a számok alapján vitathatatlanul ő minden idők legjobb teniszezője. Nadal gratulált a szerb teniszezőnek mindenhez, amit elért, de azt is hozzátette, hogy nem frusztrálják a sikerei, és elégedett a saját karrierjével – írja az Eurosport.

„A számok és a statisztikák nem hazudnak, az pedig vitathatatlan, hogy neki jobbak a számai, mint nekem. Ez az igazság, ezen túl már ízlés kérdése, hogy melyikünket szeretik jobban az emberek. Ha a Grand Slam-győzelmeket nézzük, Djoković a legjobb valaha”

– mondta Nadal.

A spanyol játékos szerint lehet azt mondani, hogy nem volt szerencséje a sérülésekkel, hogy elárulta őt a teste, de a szerbnek másik test jutott, és mint mondta, ez is a sport része. Azt is hozzátette, hogy semmilyen frusztráció nincs benne Djoković eredményei miatt, és úgy fogalmazott, hogy az évek során mindig önazonos volt, és maximálisan elégedett azzal, amit elért.

Az, hogy Nadal szerint is Djoković a valaha volt legjobb teniszező, kétségtelenül érdekes fejlemény, a 2000-es és a 2010-es években ugyanis Roger Federer mellett egyértelműen ők voltak versenyben azért, hogy a sportág legjobbjai legyenek. A Grand Slamek tekintetében eleinte az egy éve pont Nadal oldalán visszavonuló Federer volt az élen, aztán Nadal beelőzte, végül azonban Djoković mindkettejüknél több tornagyőzelmet szedett össze, és nagy meglepetés lenne, ha már nem nyerne többet.

Rafael Nadal és Novak Djoković a 2022-es Roland Garroson – Fotó: Ibrahim Ezzat / AFP
Rafael Nadal és Novak Djoković a 2022-es Roland Garroson – Fotó: Ibrahim Ezzat / AFP

Nadal arról is beszélt, hogy nem látja reálisnak, hogy jövőre Grand Slam-tornát nyerjen, de azt érdemes megjegyezni, hogy a Roland Garroson azért így is a legnagyobb esélyesek között lesz majd, ha éppen egészséges lesz. A 2024-es párizsi olimpiáról is beszélt, mint mondta, szívesen indulna párosban Carlos Alcarazzal, bár azt is hozzátette, hogy egyelőre még nem volt erről semmilyen egyeztetés kettejük között. Alcarazról azt is elmondta, hogy bár nagyon fiatal, jelenleg Djoković az egyetlen igazi riválisa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!