A Fehérvár edzője a kupabúcsú után: Szégyellnünk kell magunkat!

2023. szeptember 17. – 12:18

A Fehérvár edzője a kupabúcsú után: Szégyellnünk kell magunkat!
Fiola Attila, a Fehérvár válogatott játékosa miután csapata kiesett a kupából – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A labdarúgó Magyar Kupa legjobb 32 közé jutásért játszott fordulójában az első osztályú csapatok eddig sikerrel vették az akadályokat, egyedül a Fehérvár FC bukott el, mert a harmadosztályú ESMTK 1-0-ra legyőzte és kiejtette.

Bartosz Grzelak, a Fehérvár lengyel születésű, svéd edzője arról beszélt, hogy az első félidő olyan volt, mint egy tipikus kupamérkőzés, majd a második játékrészben hiába vette át csapata a kezdeményezést, az ESMTK kontrái veszélyesek voltak.

„Szégyellnünk kell magunkat a mai teljesítményünk után, ez nem volt elég. Mostantól előre kell néznünk, és a következő meccsre kell koncentrálnunk.”

Turi Zoltán, az ESMTK edzője maga is arról beszélt, hogy a találkozó tipikus kupamérkőzés volt, de ő úgy ítélte meg, hogy tízpercnyi játékot leszámítva megérdemelten jutott tovább az ESMTK.

„Szervezettebbek voltunk az ellenfélnél, és jobban akartuk a győzelmet, mint ők, ezekben kerekedtünk felül rajtuk.”

A mérkőzésre kilátogató több száz pesterzsébeti drukker mindenesetre lelkesen ünnepelte csapatát, míg a székesfehérváriak, levetették a mezt a játékosokkal. Frusztrációjukat növelhette, hogy miután a korábbi sztárcsapat tavaly éppenhogy bennmaradt, a 2023–2024-es idényt is eléggé szordínósan kezdték, hat forduló után egy győzelem és egy döntetlen mellett már négy vereségbe futottak bele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!