Pár órával az átigazolása után már pályára is lépett Harry Kane, de 3-0-ra kikapott a Bayern München a Leipzigtől

2023. augusztus 12. – 22:41

Pár órával az átigazolása után már pályára is lépett Harry Kane, de 3-0-ra kikapott a Bayern München a Leipzigtől
Harry Kane a Bayern München-RB Leipzig Német Szuperkupa-döntőn 2023. augusztus 12-én – Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly esélye volt Harry Kane-nek, hogy már az átigazolása utáni első napon olyat tegyen a Bayern Münchenben, ami a Tottenham focicsapatával tíz szezon alatt nem sikerült neki: kupát nyerjen.

Az angol válogatott csatár klubrekordot jelentő összegért, több mint 100 millió euróért igazolt a német klubba, a szerződést alig pár órával a német Szuperkupa-döntő előtt írta alá. A Bundesliga-győztes Bayern München ellenfele a Német Kupa-győztes RB Leipzig volt, ahonnan több meghatározó játékos is távozott a nyáron: Szoboszlai Dominik a Liverpoolba, Josko Gvardiol a Manchester Citybe, Christopher Nkunku a Chelsea-be igazolt.

Kane csak a cserepadon kezdett, de a Bayern München így is esélyesebbként lépett pályára. Ehhez képest a Leipzig a 3. percben megszerezte a vezetést Dani Olmo góljával, és a félidőben már 2-0-ra vezetett. A bajor klub edzője, Thomas Tuchel a 63. percig várt Kane becserélésével, ám nem lett hős az angol csatárból. Alig öt perccel később ugyanis Dani Olmo büntetőből megszerezte a harmadik gólját.

A Bayern szépíteni sem tudott, így a Német Kupa után a Német Szuperkupát is Orbán Wili csapata, az RB Leipzig nyerte. Tavaly ugyanez a két csapat játszott a Szuperkupáért, akkor a müncheniek nyertek 5-3-ra Lipcsében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!