Szoboszlai Dominik: Minden fontos dolog három nap alatt dőlt el

2023. augusztus 2. – 09:13

Másolás

Vágólapra másolva

„Bármi is történik, hárman szoktunk dönteni, a menedzserem, az édesapám és én, egyikünk sem dönt egyedül semmiben” – mondta Szoboszlai Dominik a Liverpoolfc.com-nak adott interjújában az átigazolásának részleteiről.

„Épp nyaraltam, édesapámnak valami más dolga volt, amikor az ügynököm írt a közös WhatsApp-csoportunkba a Liverpool érdeklődéséről. Ő nem szereti azt mondani, hogy »lehetséges«, általában akkor szól, ha közel a döntés.

Aztán amikor láttam a pletykákat, posztokat, már mindennap írtam neki, hogy történt-e már valami. Tudni akartam, ő pedig azt kérte, ne aggódjak, várjak. Aztán minden fontos dolog három nap alatt történt”

– mesélte Szoboszlai.

Július első hétvégéjén aztán felgyorsultak az események: Szoboszlai átrepült a Merseyside-ra, az orvosi vizsgálatra, aláírta a szerződést, és elkezdte a költözést intézni. Vasárnap délután pedig bejelentették, hogy a Liverpool 8-as számú meze hivatalosan is az övé.

Szoboszlai Dominikot július elején igazolta le a brit Liverpool 26 milliárd forintnak megfelelő pénzért, ami a csapat történetének harmadik legdrágább igazolása volt. Arról, hogy mit tud, amiért ennyit adnak érte, ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Szoboszlai még csak 22 éves, de már 32-szeres magyar válogatott, és Szalai Ádám visszavonulása óta ő a magyar válogatott csapatkapitánya is. Felnőtt pályafutása alatt sosem játszott magyar klubcsapatban, 18 éves korában igazolta le az osztrák Salzburg, majd onnan a Bundesligába került, az RB Leipzighez.

A magyar középpályás az előző szezonban a német liga egyik meghatározó játékosa volt; a teljes idényben 46 meccsen 10 gólt és 13 gólpasszt hozott össze. A német csapatnál töltött három éve alatt kétszer is megnyerte a csapattal a Német Kupát, 2022-ben a negyedik, idén a harmadik helyen zárták a bajnokságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!