A Fradi 4-0-ra, a Kecskemét 2-1-re nyert a Konferencia-ligában

2023. július 27. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros a múlt heti Bajnokok Ligája-kiesés után a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában magabiztosan győzött, 4-0-ra verte az Üllői úton az ír Shamrock Roverst. A Debrecen és a Fradi mellett a Kecskemét is győzelemmel kezdte meg a kupasorozatot, míg a Zalaegerszeg kikapott az NK Osijektől.

A Fradi egy évvel ezelőtt is játszott már a Shamrockkal, de akkor még az Európa-ligában, az eredmény akkor is 4-0 volt a párharc budapesti meccsén.

A Ferencváros nem rontott neki az ellenfelének, inkább csak a múlt heti kínos kudarchoz hasonlóan meddő mezőnyfölényben futballozott, de a támadásépítések kulcspasszai ugyanúgy rendre pontatlanok voltak, vagy fennakadtak a rivális védelmi vonalán, írta tudósításában az MTI. Bő negyedóra elteltével egy hatalmas kapushibának köszönhetően – Sigér lövése egy védőről az égbe perdült, majd Mannus a kapuba hulló labda mellé ütött – vezetést szerzett a magyar bajnok. Bár nagy helyzetei nem voltak, Ramirez átlövésből az első meccsén góllal tért vissza a Ferencvárosba, amelytől hat és fél éve távozott.

A Fradiba visszatérő Ramirez – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A Fradiba visszatérő Ramirez – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A második félidő újabb hazai góllal indult, Ramirez beadásából Traore fejelt kapuba. A harmadik gól már eldöntötte a meccset, már csak a különbség volt kérdéses. Az írek a félpályát is alig tudták átlépni, minden energiájukat felemésztette a védekezés. Ennek ellenére a legnagyobb szünet ekkor telt el két gól között, 27 percet kellett várnia a közönségnek, amely aztán Traore önzetlen passza után az NB I. paksi gólkirályának első ferencvárosi találatát ünnepelhette. A Shamrock majdnem azonnal válaszolni tudott, de előbb a keresztléc, majd Dibusz mentett, ezt követően a hátralévő időben rendületlenül támadott tovább a Ferencváros, de újabb gól már nem született.

A Kecskemét is győzelemmel kezdett

Bátran, lendületesen kezdett a Kecskemét, többször is eljutott a vendégek kapujáig, 15-20 perc után azonban kiegyenlítettebbé vált a játék. A Riga veszélyes támadásokat vezetett, két ziccere is volt.

Fotó: Bús Csaba / MTI
Fotó: Bús Csaba / MTI

A szünet után 11-eshez jutott a magyar csapat, miután a ghánai Baba Musah a 16-oson belül fellökte a csereként beállt Meszhit. A büntetőt Szuhodovszki Soma lőtte be. Vezetése tudatában sem állt vissza a Kecskemét, továbbra is támadásban maradt – egyszer bravúrral védett Purins –, de a lettek is többször veszélyezették Varga kapuját. A hajrában leginkább a kontrákra helyezték a hangsúlyt a hazaiak, és egy ilyen végén Pálinkás megduplázta az előnyt. Sokáig azonban nem örülhetett a népes szurkolótábor, mert a rivális egy perccel később szépített, így a Kecskemét egygólos előnnyel utazhat majd a visszavágóra.

91. perces góllal kapott ki a ZTE

A meccs elején nagy fölényben játszottak a horvát Osijek, szinte csak náluk volt a labda, de a legnagyobb helyzeteik az első félidő hajrájában alakultak ki: előbb Darko Nejasmic, majd Kristijan Lovric találta el a kapufát. A túloldalon Szalay Szabolcs szabadrúgása volt veszélyes, de csapatának szerencsére is szüksége volt, hogy gól nélküli állással mehessen a szünetre.

A második félidőben már jóval kiegyenlítettebb volt a játék, mint a szünet előtt. A legkomolyabb lehetőség a 82. percben adódott a ZTE előtt, de Németh Dániel nem járt sikerrel. Sokáig úgy tűnt, gól nélkül zárul a meccs, ám az argentin Ramón Miérez a 91. percben közvetlen közelről a hálóba fejelt, így az eszékiek kerültek előnybe.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencvárosi TC–Shamrock Rovers (ír) 4-0 (2-0)
Groupama Aréna, 10 735 néző, v.: Asot Ghaltahcsjan (örmény)
gólszerzők: Sigér (16.), Ramirez (32.), Traore (47.), Varga (74.)
sárga lap: Esiti (92.), illetve Hoare (50.), Finn (57.)

Kecskeméti TE–Riga FC (lett) 2-1 (0-0)
Széktói Stadion, 4211 néző, v: Kvirikasvili (georgiai)
gólszerzők: Szuhodovszki (52., 11-esből), Pálinkás (85.), illetve Contreras (86.)
sárga lap: Szalai (56.), illetve Taiwo (51.), Cernomordijs (57.), Mankenda (81.)

NK Osijek (horvát)-Zalaegerszeg 1-0 (0-0)
Eszék, 12 011 néző, v.: Dankert (német)
gólszerző: Miérez (91.)
sárga lap: Miérez (50.), Bukvic (80.), illetve Ubochioma (48.), Tajti (53.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!