Négy év után nyert újra európai kupameccsen a debreceni futballcsapat

2023. július 27. – 19:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Debreceni VSC 1-0-ra győzte le Örményországban az Alashkert csapatát futball Konferencia-liga-selejtező második fordulójában. A debreceni klub négy év után játszott újra nemzetközi kupában

A Debrecen Dzsudzsák Balázs kapufájával nyitott, de nem sokáig irányította a vendégcsapat a mérkőzést, az első félidő második felében az örményeknek volt több veszélyes helyzetük.

A második félidő elején a DVSC szerezte meg a vezetést, a montenegrói Loncar jól érkezett egy bal oldali beadásra, és miután nagyon üresen hagyta őt az örmény védelem, a labdaátvételt követően nagyszerűen lőtte ki a jobb alsó sarkot, írta az MTI. A folytatásban a Debrecen a minimális előny megőrzésére törekedett, míg az Alashkert hiába erőltette a támadásokat, Megyeri Balázs kapuját nem tudta komolyan veszélyeztetni.

A visszavágót egy hét múlva játsszák Debrecenben. A párharc győztese a következő körben az osztrák Rapid Wiennel játszik majd.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Alashkert Jereván (örmény)-Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Abovjan, v.: Fotiasz Vasszilisz (görög)
gólszerző: Loncar (50.)
sárga lap: Muzek (65.), Voszkanjan (94.)

DVSC:
Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Romancsuk, 41.) – Loncar, Dzsudzsák (Bódi, 87.) – Szécsi (Oliveira, 69.), Manrique, Kiziridisz (Domingues, 69.) – Do. Babunski (Bárány, 87.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!