Messi aláírta a szerződését a Miamival: két és fél évig Amerikában fog focizni

2023. július 15. – 22:56

Másolás

Vágólapra másolva

Aláírt Lionel Messi az Inter Miamihoz – írja az AP. A focista szerződését szombaton jelentették be hivatalosan, bár arról már hetek óta szó volt. A csapat vasárnap mutatja őt be a Fort Lauderdale-i stadionjában, a játékos először jövő pénteken játszik a Cruz Azul ellen. A szerződés két és fél évre vonatkozik.

Messi még június elején, egy interjúban jelentette be, hogy az amerikai Inter Miami-hoz igazol. Akkor Messi arról beszélt, hogy vissza akart térni a Barcelonához, ahol 21 évet töltött el, azonban nem akart újra abba a szituációba kerülni, amibe két évvel ezelőtt, amikor a katalán egyesület rossz anyagi helyzete miatt, saját akarata ellenére kellett elhagynia a klubot. Ezen kívül az is zavarta, hogy visszatérésének az lett volna a feltétele, hogy a Barca játékosokat adjon el, vagy csökkentse a játékosok fizetését.

A Barcelonához tehát a klub körüli bizonytalanságok miatt nem tér vissza, nem pedig anyagi okok miatt. „Ha a pénzen múlt volna, Arábiába igazoltam volna” – fogalmazott. Valamilyen pozícióban azonban mindenképpen vissza akar majd térni a klubhoz a jövőben.

A Barcelonán kívül más európai csapatba nem akart igazolni, ugyanis „ki akar lépni a rivaldafényből a családja érdekében”. Ezt követően hozta meg a döntést, hogy az Inter Miamihoz igazol. Az interjú készítésének idején még nem volt „100 százalékig lezárva az átigazolás” Messi elmondása szerint, azonban döntése végleges.

Később az is kiderült, hogy Messi évi 50-60 millió dollárt, vagyis körülbelül 17-20 milliárd forintot fog keresni az új csapatánál. Ezzel az argentin világbajnok lesz az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legjobban fizetett játékosa. Ugyanakkor a Forbes becslése szerint Messi riválisa, a Szaúd-Arábiában játszó Cristiano Ronaldo ennél többet, mintegy évi 75 millió dollárt keres az al-Naszr csapatánál.

Messi most egy közleményben azt írta: "Nagyon izgatott vagyok, hogy az Inter Miamiban és az Egyesült Államokban kezdhetem el karrierem következő lépését". Ez egy fantasztikus lehetőség, és együtt fogjuk tovább építeni ezt a gyönyörű projektet. Az az elképzelés, hogy együtt dolgozunk a kitűzött célok eléréséért, és nagyon várom, hogy elkezdhessem a segítségnyújtást itt, az új otthonomban."

Nemrég hosszan írtunk róla, hogy Ronaldo és Benzema a felfoghatatlanul sok pénzt választotta, Messi viszont nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!