Messi évi 50-60 millió dollárt fog keresni a Miami játékosaként

2023. július 3. – 21:01

Másolás

Vágólapra másolva

Lionel Messi évi 50-60 millió dollárt, vagyis 17-20,5 milliárd forintot fog keresni az Inter Miami játékosaként – mondta az amerikai futballklub résztulajdonosa, Jorge Mas az El País című spanyol lapnak adott interjúban.

Ezzel az argentin világbajnok lesz az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legjobban fizetett játékosa. Ugyanakkor a Forbes becslése szerint Messi riválisa, a Szaúd-Arábiában játszó Cristiano Ronaldo ennél többet, mintegy évi 75 millió dollárt keres az al-Naszr csapatánál.

Jorge Mas megerősítette azt az értesülést, miszerint Messi a visszavonulása után rögtön bekerül az Inter Miami tulajdonosi körébe. Emellett Messi az MLS Apple TV-vel kötött közvetítési megállapodásából származó nyereségből, valamint az Adidas mezeladásokból származó bevételeiből is részesül. „Messi az MLS-t a világ két-három legnagyobb bajnokságának egyikévé teheti” – mondta Mas.

A társtulajdonos azt is elárulta, hogy Messi megszerzéséről 2019-ben kezdtek el gondolkodni, azóta folyamatosan kapcsolatban álltak Messi apjával, aki egyben fia ügynöke. „Azt akarjuk, hogy az embereknek Miami jusson eszükbe, amikor az Egyesült Államokban a futballra gondolnak” – mondta Mas. A végső tárgyalásokban a Miami Inter másik társtulajdonosa, David Beckham is részt vett, ő főként futballkérdésekről beszélgetett Messivel.

Mas megerősítette, hogy Messi korábbi barcelonai csapattársa, Sergio Busquets is csatlakozik a Miamihoz. „Számunkra elengedhetetlen volt, hogy Messit az ő szintjén lévő játékosokkal vegyük körül. Busquets-cel már körülbelül egy éve tárgyalunk. Nagyon fontos lesz az öltözőben, még inkább az akadémián lévő fiúk számára” – mondta Mas. A csapat edzőjének azt a Gerardo „Tata” Martinót szerződtették, aki már a Barcelonánál és az argentin válogatottnál is dolgozott együtt Messivel.

Messi a hírek szerint július 21-én debütálhat a klub színeiben a mexikói Cruz Azul ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!