Hivatalos: Messi az Inter Miamihoz igazol

2023. június 7. – 16:55

Hivatalos: Messi az Inter Miamihoz igazol
Lionel Messi a vb-trófeával – Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárult egy korszak a labdarúgásban. Cristiano Ronaldo után az elmúlt két évtized másik legendája, Lionel Messi is otthagyja Európát. Szerda este hivatalossá vált, hogy a világbajnok argentin futballista az észak-amerikai bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miamihoz igazol.

Messi a Mundo Deportivo spanyol sportlapnak adott interjút, melyben megerősítette a szerda délután felröppenő sajtóhíreket. Ezzel párhuzamosan az Inter Miami is bejelentette a futballista érkezését a Twitteren.

Az interjúban Messi arról beszélt, hogy vissza akart térni a Barcelonához, ahol 21 évet töltött el, azonban nem akart újra abba a szituációba kerülni, amibe két évvel ezelőtt, amikor a katalán egyesület rossz anyagi helyzete miatt, saját akarata ellenére kellett elhagynia a klubot. Ezen kívül az is zavarta, hogy visszatérésének az lett volna a feltétele, hogy a Barca játékosokat adjon el, vagy csökkentse a játékosok fizetését.

A Barcelonához tehát a klub körüli bizonytalanságok miatt nem tér vissza, nem pedig anyagi okok miatt. „Ha a pénzen múlt volna, Arábiába igazoltam volna” – fogalmazott. Valamilyen pozícióban azonban mindenképpen vissza akar majd térni a klubhoz a jövőben.

A Barcelonán kívül más európai csapatba nem akart igazolni, ugyanis „ki akar lépni a rivaldafényből a családja érdekében”. Ezt követően hozta meg a döntést, hogy az Inter Miamihoz igazol. Az interjú készítésének idején még nem volt „100 százalékig lezárva az átigazolás” Messi elmondása szerint, azonban döntése végleges.

Az szombaton vált hivatalossá, hogy Messi a szezon végeztével távozik a francia Paris Saint-Germain csapatától. A hétszeres aranylabdás labdarúgó aláírásáért a Barcelona és a szaúdi al-Hilal volt még versenyben. A nemzetközi sportsajtó már hónapok óta Messi barcelonai visszatéréséről pletykált, a katalán klub anyagi helyzete azonban nem tette lehetővé, hogy a 35 éves futballistát akár egy szezonra is leigazolják.

A BBC információi szerint noha az al-Hilal anyagilag kecsegtetőbb ajánlatot tett Messinek, mint a David Beckham tulajdonában álló Inter Miami, az argentin legenda nem követi Szaúd-Arábiába Cristiano Ronaldót és Karim Benzemát.

A hírek szerint az MLS keleti főcsoportjának utolsó, 15. helyén álló Inter Miami által ajánlott szerződésbe az Apple és az Adidas is „besegített”.

Az Athletic értesülései szerint mindkét vállalat részesedést ígért Messinek az amerikai bajnokságba igazolása miatt várhatóan megnövekedő AppleTV+-előfizetések és mezeladások után (2023-tól az Apple közvetíti az MLS mérkőzéseit, az Adidas pedig a bajnokság mezbeszállítója). Az Apple kedden jelentette be, hogy hamarosan dokumentumfilm-sorozatot is bemutatnak Messiről az AppleTV+-on.

Messit sokan a futballtörténelem egyik, ha nem a legjobb labdarúgójának tartják. 2021-ben, 21 év után hagyta ott a Barcelonát a klub anyagi gondjai miatt. A Barca színeiben 672 gólt lőtt, valamint tíz spanyol bajnoki és négy Bajnokok Ligája-címet nyert. A PSG-nél eltöltött két éve alatt 32 gólt szerzett, és két francia bajnoki címet nyert. Karrierjére tavaly decemberben tette fel a koronát, miután az argentin válogatottal megnyerte a katari világbajnokságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!