Egy újabb adalék Messi barcelonai visszatéréséhez

2023. április 23. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Barcelona focicsapatának belső ügyeiről sok esetben hitelesen tájékoztató Gerard Romero arról számolt be a Twitteren, hogy a klub egykori klasszisa a városba érkezett a családjával, az ügynökeivel, és a bőröndjeivel.

Nem a rendes kijáratot használta, nem szerette volna, ha észreveszik. A francia bajnokságot magabiztosan vezető PSG már pénteken lejátszotta bajnokiját (2–1-re nyert az Angers ellen), így egy szombati utazás elképzelhető.

Messi jövőjéről már hetek óta tartanak a találgatások, nemcsak a katalán lapok kombinálnak, hanem az egész világsajtó. A világbajnok argentin szerződése ugyanis lejár Párizsban, az anyagi gondokkal küszködő Barcelona pedig szeretné visszacsábítani valahogy.

A Marca néhány napja már azt is tudni vélte, hogy újabb vizuális jogok értékesítéséből származó legalább 100 millió eurós bevétel teremtheti meg a klub fizetési mérlegének javulását. Az átigazoláshoz Messinek is áldozatot kell hoznia, mert 25 millió eurónál többet nem kereshet egy évben, ami a negyede annak, amit még utolsó évében kapott.

A csapat jelenlegi edzője, Messi egykori játékostársa, Xavi már februárban arról beszélt, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak, de a visszatérés igazából csak Messin múlik. Mivel a szerződése lejárt, ingyen elmehet.

A 35 éves argentin 2021-ben távozott a katalán városból, a PSG azt remélte az érkezésétől, hogy közelebb kerül az áhított BL-trófeához, de még csak a negyeddöntőig sem jutottak el idén és tavaly sem. A PSG nem zárkózott el a szerződéshosszabbítástól, de a tárgyalások megrekedtek a világbajnokság után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!