Hivatalos: Benzema elhagyta a Real Madridot, Szaúd-Arábiába megy focizni

2023. június 7. – 07:21

Másolás

Vágólapra másolva

Karim Benzema aranylabdás francia középcsatár egy szűk, zárt körű, a szurkolók és a média elől elzárt ünnepségen búcsúzott el a Real Madridtól kedden; a focista 14 év után távozik a csapattól, írja a Reuters.

Ahogy azt sejteni lehetett, a 35 éves francia focista a szaúd-arábiai al-Ittihadhoz igazol, ahol két évre szóló szerződést ír alá, és sajtóértesülések szerint több mint 100 millió eurót (körülbelül 37 milliárd forintot) kereshet. „Soha nem fogom elfelejteni a Real Madridot. Ez lehetetlen, ez a történelem legjobb klubja. De úgy gondolom, hogy ma itt az ideje, hogy távozzam, és megismerjek egy másik történetet” – mondta Benzema a búcsúbuliján. Benzema úgy érezte, hogy a Real Madridnál beteljesítette gyerekkori álmát.

Fotó: al-Ittihad / Reuters
Fotó: al-Ittihad / Reuters

Az ötszörös Bajnokok Ligája győztes Benzema korábban kilenc éven át játszott együtt Cristiano Ronaldóval a Real Madridban, az ötszörös aranylabdás portugál tavaly igazolt a szintén szaúdi al-Nasszrhoz. Lionel Messit, aki két szezon után távozik a Paris Saint-Germaintől, szintén kapcsolatba hozták egy szaúdi klubbal, bár ő talán még egy-két idényre visszatérhet korábbi sikerei helyszínére, Barcelonába.

Egyre nagyobb vándorlás indulhat ugyanakkor Szaúd-Arábia felé, a karrierjük vége felé járó topjátékosok közül sokakat keresnek meg szaúdi klubok, akár tízszeres fizetéseket ajánlva. Modrićnak, Busquetsnek, Jordi Albának, Kanténak és egy sor más játékosnak is hatalmas összegű ajánlatokat tettek.

A világ legnagyobb olajtermelő országa arra törekszik, hogy 2030-ban vagy 2034-ben világbajnokságot rendezzen, és kolosszális pénzeket önt a sportba, hogy javítson az imázsán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!