Benzema a kolosszális pénz útját választhatja, és C. Ronaldo után mehet

2023. június 6. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Real Madrid ikonja, a spanyol klub valaha volt legtöbb trófeát szerző játékosa, Karim Benzema Szaúd-Arábiába igazolhat, írja a Yahoo.

Az aranylabdás francia középcsatár minden bizonnyal a dzsiddai Al-Ittihadhoz szerződik. Két szezonra igazolhatják le, plusz opcionálisan még egy további idényre. A 35 éves játékos 14 szezon után távozott a madridi klubtól.

Benzema Szaúd-Arábiában a hírek szerint közel 200 millió eurót kereshet szezononként, a kapcsolódó reklámbevételekkel és más jogdíjakkal együtt. Ez évente annyi pénz, amennyit egy hozzá hasonló játékos 8-10-12 év alatt keres meg Európában.

Az ötszörös Bajnokok Ligája győztes Benzema korábban kilenc éven át játszott együtt Cristiano Ronaldoval a Real Madridban, az ötszörös aranylabdás portugál tavaly igazolt a szintén szaúdi Al Nassrhoz. Lionel Messit, aki két szezon után távozik a Paris Saint-Germaintől, szintén kapcsolatba hozták egy szaúdi klubbal, bár ő talán még egy-két idényre visszatérhet korábbi sikerei helyszínére, Barcelonába.

Egyre nagyobb vándorlás indulhat ugyanakkor Szaúd-Arábia felé, a karrierjük vége felé járó topjátékosok közül sokat keresnek meg szaúdi klubok, akár tízszeres fizetéseket ajánlva. Modricnak, Busquetsnek, Jordi Albának, Kanténak és egy sor más játékosnak is hatalmas összegű ajánlatokat tettek.

A világ legnagyobb olajtermelő országa arra törekszik, hogy 2030-ban vagy 2034-ben világbajnokságot rendezzen, és kolosszális pénzeket önt a sportba, hogy javítson az imázsán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!