Négymeccses eltiltást kapott Mourinho, amiért kibaszott szégyennek nevezte az El-döntő bíróját

2023. június 21. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Négymeccses eltiltást kapott José Mourinho, az olasz AS Roma edzője, amiért a budapesti Európa-liga-döntő alatt és a lefújás után is szidalmazta Anthony Taylor játékvezetőt. A portugál edző a parkolóban „kibaszott szégyennek” nevezte a bírót, amiről videó is készült, így várható volt, hogy az UEFA lépni fog. Főleg, hogy a csalódott szurkolók a reptéren is megtalálták a bírót, végül a rendőröknek kellett beavatkozniuk.

Az eltiltás négy nemzetközi kupameccsre szól, és mivel az AS Roma kvalifikálta magát az Európa-liga következő sorozatába, így van is tétje a büntetésnek.

Nemcsak Mourinhót, hanem az AS Romát is megbüntette az európai szövetség. Szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak és tárgyakat dobáltak a meccs alatt, amiért 50 ezer eurós pénzbüntetést kapott az olasz klub, ráadásul a következő nemzetközi meccsükre nem adhatnak el jegyeket az ellenfél szurkolóinak. Ezenkívül 5 ezer eurót kell fizetniük a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, amiért a római szurkolók többek között szemeteseket és székeket rongáltak meg a Puskás Arénában. A döntőt egyébként a spanyol Sevilla nyerte, tizenegyesekkel győzték le Mourinho csapatát.

A döntőt nemcsak a stadion, hanem a Liszt Ferenc tér is megsínylette: a döntőre érkező szurkolók teleszemetelték a teret és letaposták a nemrég ültetett virágágyásokat, amivel több millió forintos kárt okoztak a VI. kerületnek.

(Athletic)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!