Dán sikeredzőre cserélte a Fradi Elek Gábort a női kézicsapat élén

2023. június 10. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton hivatalosan is bejelentette az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata, hogy a dán Martin Albertsen váltja a klubtól 15 év után, egy friss Bajnokok Ligája-ezüstéremmel távozó Elek Gábort a kispadon.

A 49 éves Albersten korábban már több országban is komolyabb sikereket tudott elérni. Azután, hogy 22 évesen egy sérülés miatt korán abbahagyta a játékosi pályafutását, előbb utánpótlásedzőként, majd a dán másodosztályú AGF-nél dolgozott. Innen került 2002-ben a Viborg HK-hoz, amellyel bajnokságot, kupát és EHF-kupát is nyert.

2004-ben a német Leipzig vezetőedzője lett, velük két éven belül lett meg a bajnoki cím és a kupasiker. Ezután visszatért Dániába, ahol a Radners, (újra) a Viborg, illetve a Kobenhavn csapataival dolgozott, majd 2014-ben a német Bietigheimhez szerződött, amellyel a klub történetének első bajnoki címét szerezte 2017-ben. Ebben a szezonban az EHF-kupa döntőjébe is bejutottak, ott viszont a Rosztov-Don legyőzte őket. 2019-ben újabb német bajnoki címet nyert a csapattal, ahonnan 2020-ban távozott.

Eközben, 2018-tól párhuzamosan már a svájci válogatott szövetségi kapitánya is volt, amellyel 2022-ben a csapat történetében először kijutott az Európa-bajnokságra. Svájcban a helyi kézilabda-akadémiát is vezette, ám a Ferencváros kedvéért mindkét posztról lemondott.

Martin Albertsen 2019-ben, a német Bietigheim vezetőedzőjeként – Fotó: Marijan Murat / dpa Picture-Alliace / AFP
Martin Albertsen 2019-ben, a német Bietigheim vezetőedzőjeként – Fotó: Marijan Murat / dpa Picture-Alliace / AFP

„Óriási büszkeség számomra, nagyon megtisztelő, hogy meghívást kaptam a Fradi-családba – mondta az új vezetőedző. – Sok éve követem a klub fantasztikus fejlődési ívét, és a legnagyobb tisztelettel figyeltem azt a nagyszerű munkát, amelyet az ott dolgozók végeztek el. Tudom, hogy nagyon sokan számítanak ránk, és én azt ígérem, hogy mindennap óriási ambícióval és akarattal érkezem majd azért, hogy tanuljunk a győzelmekből és a hibákból. Szeretem látni a játékosok fejlődését, és mindent megteszek a sikerért. Megvalósult álom, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője lehetek, nagyon boldog vagyok, és alig várom a közös munkát mindenkivel, aki a klubnál tevékenykedik – megpróbálunk építeni a következő években az előző idény sikereire.”

Martin Albertsen munkáját másodedzőként Allan Heine, kapusedzőként pedig Duleba Norbert segíti majd a múlt hétvégén Bajnokok Ligája-ezüstérmet szerző csapatnál, áll a csapat közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!