Nyomozást rendelt el a rendőrség Deutsch Tamás testvérének ügyében

2023. június 6. – 15:22

Másolás

Vágólapra másolva

Áprilisban írtunk arról, hogy a fideszes Deutsch Tamás testvére, Deutsch Péter az atlétikai vb szervező cégének volt vezetőjeként utolsó munkanapján még kötött egy 260 milliós szerződést.

Deutsch Péter tavaly szeptemberben távozott az idei atlétikai világbajnokságot szervező cég éléről, de előtte még aláírt egy szerződést a versenybírók képzéséről, amelyre a jelentkezés másfél évvel korábban zárult le.

A szerződésre nem írtak ki közbeszerzést, ami a szövetség szerint rendben van, az általunk megkérdezett szakértő viszont úgy látja, emiatt megkérdőjelezhető az érvényessége. A megbízási díj más sportágak hasonló képzésével összehasonlítva kirívóan magas. A részletekről itt írtunk.

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péter legfőbb ügyésznek a következő kérdéssel: „Sértett jogszabályt az atlétikai vb szervezőcégének volt vezetője, aki az utolsó munkanapján közbeszerzési eljárás nélkül kötött egy 260 milliós szerződést?”

Az írásbeli kérdést Polt feljelentésként értékelte, ezért a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Májusban egyébként egy másik ügyről is írtunk: egy Deutsch Péter vezette cég 664 milliónyi közpénzzel támogatta meg bátyja, Tamás klubját, az MTK-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!