Djoković magabiztosan verte Fucsovicsot a Roland Garroson

2023. május 31. – 23:27

Másolás

Vágólapra másolva

A 22-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djoković három szettben, 7:6, 6:0, 6:3-ra győzte le szerda este Fucsovics Mártont a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában. A magyar teniszező nagyot küzdött, de az első szetten kívül nem volt sok esélye a szerb ellen.

Djoković előző meccse után azzal borzolta a kedélyeket, hogy a koszovói zavargásokra reagálva szerbül ráírta egy kamerára, hogy „Koszovó Szerbia szíve, állítsák meg az erőszakot”. A szerb a kritikák ellenére szerdán is magabiztosan ment ki a pályára, egészen 5:2-ig úgy tűnt, hogy simán hozza is az első szettet, Fucsovics azonban egyenlített, és a következő gém elvesztése után megint tudott válaszolni. A rövidítést aztán megnyerte a szerb, de a magyar játékos tényleg nem könnyítette meg a dolgát, többek közt egy egészen varázslatos labdamenetet is behúzott.

A második szettet aztán megint Djoković kezdte jobban, és sokszor a szerencse is mellé állt, így hiába kezdte jól a gémeket Fucsovics, rendre brékelni tudott a szerb, a szorosabb játékokat is hozta, így 6:0-val került a továbbjutás kapujába. A harmadik játszma aztán megint kiegyensúlyozottabban kezdődött, 2:2-ig fej-fej mellett haladtak, ezután viszont a szerb sorozatban három gémet nyert, és közben egyszer óriási tapsot is kapott, miután sikerült befutnia egy befuthatatlannak tűnő rövidítést.

Innen még egy gémet meg tudott nyerni a magyar teniszező, és a következőben is derekasan küzdött, egy meccslabdát is hárított, de a következőt már beütötte a szerb, így 7:6, 6:0, 6:3-ra győzött, és három szettben jutott tovább a tornán. Az eredmény egyébként annyira nem meglepő, maga Fucsovics is elmondta az előző forduló után, hogy a találkozó favoritja egyértelműen Djoković lesz. A szerb teniszező a következő fordulóban a spanyol Alejandro Davidovich Fokinával találkozik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!