Koronavírus miatt kiszállt a Giro egyik legnagyobb esélye

2023. május 14. – 23:50

Koronavírus miatt kiszállt a Giro egyik legnagyobb esélye
Remco Evenepoel ünnepli a rózsaszín trikót – Fotó: Jennifer Lorenzini / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív lett a koronavírustesztje, így be kell fejeznie a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt Remco Evenepoelnak, aki a vasárnapi, kilencedik szakasz megnyerésével az összetett élére állt, írja az MTI.

„Nehéz szívvel kell bejelentenem, hogy ki kell szállnom a Giro d'Italiából, miután egy a Covid-19-re elvégzett rutinvizsgálat pozitív eredménnyel zárult”

– mondta a belga sportoló.

A 23 éves versenyző az első és a vasárnapi – egyaránt egyéni indításos – szakaszt megnyerte a mostani Girón, melyen kilenc szakasz után az összetettben 45 másodperccel vezetett az így új éllovassá előlépett brit Geraint Thomas előtt.

Az olasz körversenyen hétfőn szünnapot tartanak.

A 106. Giro d'Italia mezőnye összesen 3489 kilométert tesz meg és 51 400 méter szintkülönbséget küzd le, amíg május 28-án célba ér Rómában.

Remco Evenepoelt tartották a Giro egyik legnagyobb esélyesének. Szombaton 14 másodpercet veszített előnyéből a rá veszélyes riválisokkal szemben, de azt már az első időfutamon megmutatta, hogy hihetetlenül erős ebben a szakágban. A kilencedik szakaszról írt beszámolónkat itt lehet elolvasni>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!