Hivatalos: megint Dárdai Pál lett a kiesés elől menekülő Hertha edzője

2023. április 16. – 13:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek este a Hertha Berlin 5-2-re kikapott a Schalkétól a Bundesliga 28. fordulójában, ezzel a német futballbajnokság utolsó helyére csúsztak vissza. A Kicker és a német Sky Sport vasárnap délelőtt arról számolt be, hogy a berlini klubnál edzőváltásra szánták el magukat, Sandro Schwarzot a korábbi Hertha-edző és magyar válogatott szövetségi kapitány, Dárdai Pál válthatja.

A Hertha pár órával később, vasárnap délután hivatalosan is bejelentette az edző váltást: Dárdai a 2022/23-as szezon végéig veszi át az első csapat irányítását.

A klub közleményében azt írta, azonnali hatállyal megváltak Sandro Schwarz vezetőedzőtől, akivel együtt Volkan Bulut másodedző és Daniel Fischer elemző is távozott a klubtól. „A gelsenkircheni, nagyon kiábrándító vereség után időt szakítottunk arra, hogy elemezzük és értékeljük a helyzetünket, és arra a következtetésre jutottunk, hogy változtatásra van szükségünk ahhoz, hogy a hátralévő néhány mérkőzésen a bennmaradást tűzzük ki célul” – mondta Benjamin Weber sportigazgató.

„Örülök, hogy Pál ebben a kihívásokkal teli helyzetben vállalta, hogy átveszi a Hertha irányítását. Már kétszer bizonyította, hogy képes stabilitást adni a csapatnak, képes hasonló helyzetekből kivezetni a csapatot. Meggyőződésünk, hogy ezt most is meg fogja tenni” – tette hozzá a sportigazgató.

Dárdai így nyilatkozott: „Mindenki tudja, hogy kötődöm a Herthához, ezért nem kellett sokáig gondolkodnom, amikor jött a hívás. Hat meccs van hátra, esetleg még további kettő. A csapattal együtt mindent beleadok majd, hogy a klub bent maradjon a Bundesligában. Nem lesz könnyű, de már nagyon várom.”

A 47 éves Dárdai harmadszor lett a Hertha vezetőedzője: először 2015 februárja és 2019 nyara között irányította a csapatot, majd 2021 januárjában vállalta el újra a csapat vezetését, hogy ismét megmentse őket a kieséstől. Ez sikerült is neki, ami után az új szezont is vele kezdte el a Hertha, de a gyengébb eredmények, valamint a sportigazgatóval, Fredi Bobiccsal való konfliktusa miatt 2021 novemberében menesztették őt.

Bobic azóta már nincs a Herthánál, január végén elküldték, és a klub vezetői állítólag már akkor fontolgatták, hogy Dárdait visszaviszik edzőnek, de akkor még kitartottak Sandro Schwarz mellett. A Kicker azt írta, a klub vezetői szombaton keresték meg Dárdait, hogy vegye át a csapat irányítását.

A szezonból még hat forduló van hátra, a Hertha 22 ponttal a 18. helyen áll a bajnokságban, 2 ponttal vannak lemaradva az osztályozót érő, 16. helyen álló VfB Stuttgarttól. Dárdai Pál középső fia, Dárdai Márton is tagja a Hertha jelenlegi keretének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!