Dárdai Pál vagy 30-szor megnézte a fia bombagólját, de a következő passz a fontos

2023. február 17. – 13:10

Dárdai Pál vagy 30-szor megnézte a fia bombagólját, de a következő passz a fontos

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt vasárnapi győzelmével a Hertha elkerült a kiesést jelentő tizenhetedik helyről, most vasárnap a remek formában kerülő Dortmundhoz látogatnak. A 20 forduló alatt 17 pontig jutó csapatnak minden egyes pontra nagy szüksége van a biztos bentmaradáshoz. Sandro Schwarz edző újításának, a háromvédős rendszerre való átállásnak Dortmundban jön az újabb fokmérője.

A 21 éves Dárdai Márton augusztus után kapott ismét lehetőséget a kezdőcsapatban, ezt egy gyönyörű góllal hálálta meg, 25 méterről lőtte ki a bal felsőt, 103 kilométer per órával száguldott a labdája. Rajta kívül két másik fiatal, Ngankam és Scherhant is eredményes volt, a német sajtóban pedig sok cikk jelent meg arról, hogy ők hárman jelenthetik a Hertha közeljövőjét.

Dárdai Mártonnak 2025-ig szóló szerződése van, a mellőzését látva a Hamburg a télen kölcsön akarta venni, az Augsburg két és fél millió eurót kínált érte az átigazolási piac bezárása előtt, de a Hertha akkor sem engedte el. Akkor már nem Fredi Bobic volt a sportigazgató – január 28-án azonnali hatállyal menesztették –, de a klubvezetés is makacsul ragaszkodott hozzá. A fonák helyzetre jellemző, hogy a német U21-es válogatottban akkor is számítottak rá, miközben a klubjában jegelték.

„Felszabadult a berlini világ” – mondta az édesapa, Dárdai Pál a Sportrádiónak. Szerinte szórakoztak a fiával, teljesen érdemtelenül nélkülözték, mindezt méltósággal lenyelte, folyamatosan jól teljesített az edzéseken. Sokat tanult a mellőzés időszakából, mert mindaddig vezértípus volt, a korosztályos csapatokban mindig tőle kérdezték az edzők, mi legyen egy meccsen. Sőt, amikor ő beállította a felnőtt csapatba, ő is a fiától tudakolta, milyen stratégiát gondolna az éppen aktuális meccsre.

„Nem egy lecsúszott lövés volt, oda célzott, ahová kell, azért is tudta ilyen jól eltalálni a labdát, mert a nagypapa annyiszor korrigálta az unokái mozdulatait, hogy pontosan tudják, hogy kell megrúgni teli rüszttel a labdát”

– jegyezte meg az édesapa.

Hozzátette azt is, hogy büszke Mártonra, a telefonján vagy harmincszor megnézte már a gólt, de a foci már csak olyan, hogy mindig a következő passz a fontos, vagyis a következő meccs, tehát a Dortmund elleni.

Időközben Dárdai Bencének a német U17-es válogatottban volt jelenése, és ha már ott volt, gólt is lőtt. A németek 2–1-re kikaptak Portugáliában a hollandoktól. A legkisebb Dárdai is korosztályos válogatott tehát, ahogy a két testvére. A legidősebb gyerek, a Székesfehérváron futballozó Palkó egyébként már bemutatkozott a magyar válogatottban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!