Boris Becker a börtönről: Brutális, nem olyan, mint a filmeken

2023. április 8. – 10:53

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét interjút adott a börtönből tavaly decemberben kiengedett Boris Becker, aki a Sat1 után most a BBC rádióműsorában számolt be a börtönbeli élményeiről, illetve a teniszpályafutása főbb állomásairól.

Az egyéniben hatszoros Grand Slam-győztes azután kapott 2,5 éves börtönbüntetést, hogy kiderült, 2,5 millió fontnyi vagyont rejtegetett, miközben csődöt jelentett, és nem akarta kifizetni az adósságait. Végül csak 8 hónapot kellett börtönben töltenie.

A BBC-nek egy teniszes hasonlattal vezette fel, hogy hol is jár most jelenleg az életében. „Általában jó vagyok az ötödik szettben – az első két szettet megnyertem, a következő kettőt elvesztettem, és azt tervezem, hogy megnyerem azt a szettet” – utalt a börtönből szabadulására. A fogvatartásáról elmondta, hogy „brutális” volt, „teljesen más, mint amilyennek a filmeken látni”.

„Aki azt mondja, hogy a börtönélet nem kemény és nem nehéz, az szerintem hazudik. Gyilkosok, drogdílerek, erőszaktevők, embercsempészek, veszélyes bűnözők vettek körül. Minden nap a túlélésért harcolsz. Gyorsan körül kell venned magad a kemény fiúkkal, ahogy én nevezném, mert védelemre van szükséged.” Hozzátette, hogy semmit nem számított a börtönben, hogy ő odakint legendás teniszezőnek számít. „Ha azt hiszed, hogy jobb vagy mindenkinél, akkor veszítesz” – mondta.

Boris Becker egy 2023 márciusi eseményen – Fotó: Tristar Media / Getty Images
Boris Becker egy 2023 márciusi eseményen – Fotó: Tristar Media / Getty Images

A börtönben töltött nyolc hónapról azt mondta, jobb, erősebb emberré tették. Álmában sem gondolta volna 17 évesen, hogy 54 éves korában börtönbe kell majd vonulnia. Becker arról is beszélt, hogy amikor 17 évesen nyert Wimbledonban, nagyon új érzés volt számára a hírnév és a siker. Mivel soha nem tanult gazdasági dolgokat, a pályafutása befejezése után hozott pár rossz döntést, amiket részben rossz tanácsokra alapozott.

Elmondta, hogy mivel a börtönbüntetés után el kellett hagynia Nagy-Britanniát, nagyon hiányzik neki London, ahova legkorábban 2024 októberében térhet vissza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!